HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz; “PTT yıllardır yemekhanesini kendi personeli ile işletirken 16.08.2021 tarihinden geçerli olmak üzere mutfak ve yemekhane hizmeti vermek için Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. Ve Tic. AŞ ile sözleşme imzalanmıştır. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat OKTAY tarafından cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdim” dedi.

HDP Milletvekili Peköz’ün açıklaması ve soru önergesi şu şekilde;

PTT ile Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. arasında 16.08.2021 tarihinden geçerli olmak üzere mutfak ve yemekhane hizmeti vermek üzere sözleşme imzalanmıştır. Firma PTT’ye ait mutfaklarda, PTT demirbaşlarını kullanarak yemek hazırlayacaktır. Hizmet Sözleşmeli personel ve taşeron firma personeli yemek ücretini öderken Paye Kart kullanacak olup paye kart, Kurumu rekor düzeyde zarara uğratan eski Genel Müdürün yönetiminde yer aldığı ve PTT ortaklığı olan Sofra Kurumsal ve Ödüllendirme Hizmetleri AŞ’ye ait bir karttır.

Bu bağlamda:

  1. PTT yıllardır kendi mutfağında, kendi personeli ile emekçilere yemek çıkartırken neden bir firmadan hizmet alımı yoluna gitmiştir? Yemekhanelerinin işletmesinin özel bir şirkete verilmesinin yasal gerekçesi nedir?
  2. Kamu kurumlarının yemekhane hizmetlerinin amacı emekçilere uygun fiyatta ve kaliteli yemek vermek iken kâr amacı güden bir firma bu amacı nasıl sağlayacaktır? Firma ile anlaşma yapılırken bu amaç dikkate alınmış mıdır?
  3. PTT yemek hizmeti için Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.  ile ihale yoluyla mı sözleşme yapmıştır? Söz konusu sözleşme ihale yöntemi ile yapılmamışsa hangi yöntem ile yapılmıştır?
  4. PTT’nin yemek hizmeti için sözleşme yaptığı bir Albayrak-Altunsoy şirketi olan Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. ve Tic. AŞ’ne ödeyeceği hizmet bedeli ne kadardır? Kurum ile yapılan sözleşmenin detayları nelerdir?
  5. Netfa Kurumsal Yönetim Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.  2 yıllık süreçte ve daha sonra ki sözleşmelerinde yemek ücretlerine ülkedeki enflasyon ve zamlardan dolayı nasıl bir zam yapacaktır?
  6. Yemek ücretini öderken Paye Kart kullanılmasının sebebi nedir? Bu kartın ücretini kim ödeyecektir?
  7. PTT yemekhanelerinde çalışanların durumu ne olacaktır?
  8. Söz konusu uygulamadaki kamu yararı nedir?
Editör: TE Bilisim