Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko çevrimiçi etkinlikte konuşacak.

BM, 2 Aralık. / TASS /. Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, BM'de Sputnik V aşısının bir sunumunu yapacak. Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği'nin basın sekreteri Fyodor Strzhizhovsky Salı günü gazetecilere, etkinliğin sanal formatta düzenleneceğini söyledi.

Gamalei, "Çarşamba günü saat 09: 30'da (Moskova saatiyle 17: 30'da), Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko, RDIF ve N.F.'nin katılımıyla BM Genel Kurulu" Sputnik V: COVID-19'a karşı aşı "31. özel oturumunun oturum aralarında bir etkinlik gerçekleştirilecek" dedi.

Eylül ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, BM çalışanlarının gönüllü aşılaması için Rus aşı yapılmasını teklif etti.

Rusya'da koronavirüse karşı iki yerli aşı tescil edildi: biri Rusya Sağlık Bakanlığı'na bağlı N.F. Gamaleya'nın adını taşıyan Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi tarafından, diğeri ise Rospotrebnadzor'un Viroloji ve Biyoteknoloji Devlet Bilim Merkezi "Vector" tarafından geliştirildi. Yakında, Federal Araştırma ve İmmünobiyolojik Preparatlar Araştırma ve Geliştirme Merkezi tarafından oluşturulan üçüncü aşının kaydı V.I. Rusya Bilimler Akademisi'nden M.P. Chumakova.

Editör: TE Bilisim