Dünyanın en büyük ülkesinde 11 saat dilimine yayılan parlamento ve yerel seçimler Cuma günü başladı.

Uzak Doğu'daki Ruslar, muhalefete yönelik tarihi bir baskının ardından, sesini yükselten Kremlin eleştirmenlerinin çoğunun aday olmasının yasaklandığı üç günlük bir parlamento seçimlerinde oy kullanmaya başladı.

Dünyanın en büyük ülkesinde 11 saat dilimine yayılan parlamento ve yerel seçimler Cuma günü başladı ve Moskovalılar yatmaya hazırlanırken, Uzak Doğu Çukotka ve Kamçatka bölgelerinin sakinleri oy kullanmaya hazırlanıyordu.

Seçmenler Pazar gününe kadar oy kullanabilecek.

Birkaç hafta süren düzensiz kampanyalardan sonra, ancak önemli muhalefeti kapatmak için aylarca süren amansız resmi hamlelerden sonra gerçekleşen seçimlerin, ülkenin siyasi görünümünü değiştirmesi pek olası değil.

Devlet Başkanı Vladimir Putin'e bağlı parti olan Birleşik Rusya'nın, parlamentonun seçilmiş alt meclisi olan Devlet Duması üzerindeki hakimiyetini kaybedeceği beklentisi yok.

Putin, Perşembe günü bir video mesajında ​​“yeni kompozisyon seçiminin şüphesiz toplumumuzun ve ülkemizin hayatındaki en önemli olay olduğunu” söyleyerek Rusları oy kullanmaya çağırdı.

14 partinin, Duma'nın parti listesi tarafından seçilen 450 sandalyenin yarısı için aday gösterdiği seçim, gerçekten rekabetçi bir görünüme sahip.

Ancak koltuk almak için gereken yüzde 5'lik desteği toplaması beklenen Birleşik Rusya dışındaki üç parti, Kremlin'e nadiren meydan okuyor.

Editör: TE Bilisim