Şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen sokak hayvanlarının öldürülmek istenmesine tepki gösterdi. Şarkıcı ve oyuncu Gülben Ergen sokak hayvanlarının öldürülmek istenmesine tepki gösterdi.

Saadet Partisi Milletvekili Çalışkan'dan Çiftçilere Destek Çağrısı

Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada, hükümetin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Çalışkan, reel sektördeki düşüşün yanı sıra çiftçinin içinde bulunduğu zorluklara da dikkat çekti. İktidarın küresel emperyalizmin yerli bir aracısı gibi davrandığını ifade etti.

Çalışkan, çiftçilere verilen desteklerin yetersiz olduğunu vurgulayarak, çiftçiye kredi vermenin onu borç batağına sürüklemekten başka bir işe yaramadığını belirtti. Onun yerine çiftçilere hibe destekleri veya ürünlerinin pazarlanmasına yardımcı olacak kolaylaştırıcı önlemler alınması gerektiğini savundu.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile ilgili belirsizliklere de değinen Çalışkan, taban fiyatların geç açıklandığını ve üretimle ilgili herhangi bir planlama yapılmadığını dile getirdi. Ayrıca son dönemde patates ve soğan depolarına yapılan baskınları hatırlatarak üretim daraldığı için ithalatın arttığını söyledi.

Çiftçilerin güvensizlik içinde üretim yapamadığını belirten Çalışkan, bunun nedeninin hükümete ve geleceğe duyulan güvensizlik olduğunu ifade etti. Tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı ve çiftçilere daha etkili destek sağlanması gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi