Greve Çıkan Sağlık Emekçileri Daha iyi ücret ve yeterli çalışma koşulları talep ediyorlar.

Madrid bölgesinde uzman (sakinler olarak adlandırılan) olarak eğitim sürecinde olan doktorlar ve diğer sağlık meslekleri, yerel hastanelerde işte yaşadıklarını söyledikleri "sömürüye" karşı protesto etmek için süresiz bir grev başlattı.

Eğitimde yaklaşık 4.600 asistan çalışanın (doktorlar, hemşireler, eczane personeli veya radyofizikçiler), koşullarını iyileştirmek için Madrid bölge hükümeti ile görüşmeler başarısız olduktan sonra 13 Temmuz Pazartesi günü grev çağrısı yapıldı.

Madrid Sağlık Bakanlığı'nın merkezindeki 2.000 katılımcıyı bir araya getiren gösteri öncesi sağlık emekçileri kendi hastaneleri önünde protestolar düzenlediler.

Beyaz önlüklerini giyerek, Madrid Sağlık Bakanlığı'na taleplerini içeren slogan ve dözvizler taşıyarak seslendiler.

Bölge sakinleri, Madrid hükümetinin çalışma koşullarını iyileştiren bir anlaşma için müzakere etmesini talep ettiklerini belirttiler.

Protestocular, gösterilerin geçtiği sokaklarda yaşayan birçok kişinin, balkonlardan alkışlarla destek verdiği görüldü.

Halk Toplumu Savunma Dernekleri Federasyonu (Fadsp) tarafından yapılan son altı yılın verileriyle birlikte, Madrid Topluluğu, Katalonya ve Balear Adaları ile birlikte son yıllarda en büyük sağlık bakımı özelleştirmesine sahip üç İspanyol bölgesidir. .

Editör: TE Bilisim