Seyhan Belediyesi Meclis Üyesi Yılmaz Parlak Katledilen Öğretmen İBRAHİM OKTUGAN İçin Seyhan Meclis toplantısında konuştu

Kendisi de bir öğretmen olan Meclis Üyesi Yılmaz Parlak Mecliste Söz Alarak Konuyla İlgili Konuşma yaptığı açıklamada şu ifadelere yerverdi.

Dün İstanbul Eyüp sultan’da özel bir okulda görev yapan İBRAHİM OKTUGAN hocamıza vahşice bir silahlı saldırı gerçekleşmiş ve bunun sonucunda öğretmenimiz maalesef hayatını kaybetmiştir.

Whatsapp Image 2024 05 10 At 09.39.28

Hem de 16 yaşında ki bir çocuk yani öğrencisi tarafından bu saldırı gerçekleşmiştir.

Hani büyüklerimiz bizlere öğretmene saygının ve sevginin ne kadar önemli olduğunu anlatırdı.

Öğretmene karşı gelinmez derlerdi

Öğretmene itiraz edilmez

Öğretmenin vurduğu yerde gül biter derlerdi

Toplum olarak maalesef nerden nereye geldik.

AK Parti'li Mustafa Tunç: "19 Mayıs 1919 Milletimiz İçin Bir Milattır" AK Parti'li Mustafa Tunç: "19 Mayıs 1919 Milletimiz İçin Bir Milattır"

İnan ki sözün bittiği yerdeyiz.

Bizler, yani siyasiler, toplumumuzun duyarlı bireyleri ve sağduyulu halkımız

Görevini yapmakta olan kamu çalışanlarına yönelik şidetti asla ama asla; gerekçesi ne olursa olsun kabul etmemeliyiz.

Hayatımızı teslim ettiğimiz sağlık çalışanlarımız, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz sokak ortasında, kurumlarında, görevleri başında darp ediliyor. Hata hayatları ellerinden alınıyor.

Böyle bir vandallığa izin veremeyiz, Kurumlarımızda bu tür hadiselerin önüne geçebilmek için güvenlik sorununun çözülmesi,

ayrıca ceza ve yaptırımların artırılması gerekmektedir.

Bunun için de okullarda, hastanelerde ve kamu kurumlarında yetkin güvenlik görevlisi kadrosu tahsis edilmeli, kamu çalışanlarına yönelik şiddeti önleyici ve faillere yönelik caydırıcı kararlar içeren yasal düzenlemeler de artık bir an önce hayata geçirilmelidir.

Ve son olarak şunu ifade etmek istiyorum

Toplumumuzda kamu görevlilerimizin hak ettiği değeri ve saygıyı görmesi için yetkililerimizi gerekli tedbirleri almaya, eylem ve söylemlerinde daha hassas davranmaya davet ediyorum.

Hayatını kaybeden öğretmenimize Allahtan rahmet; ailesi, sevenleri ve eğitim camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi