Paraguay'daki yetkililerin bir nakliye konteynerinde yedi kişinin cesedini bulması üzerine Sırbistan'da iki şüpheli insan kaçakçısı tutuklandı. Sırp yetkililer, şüphelilerin göçmenleri AB'ye sokmaya çalıştıklarına inanıyorlar.

Sırp polisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, bir Faslı ve bir Cezayirli adamın Paraguaylı yetkililerin bir gübre sevkıyatında çürümüş cesetler bulması üzerine Sırbistan'da hapse atıldığını söyledi.

Sırp makamları, iki kişinin "diğer kimliği belirsiz kişilerle birlikte göçmenleri bir demiryolu taşıma konteynerine yerleştirmek için plan yaptıklarından şüphelenildiğini" söylediler.

Şüphelilerin Sırbistan'dan yedi kaçak yolcuyu yasadışı bir şekilde komşu Hırvatistan'a taşımayı amaçladıkları iddia ediliyor . Sırbistan'ın aksine Hırvatistan AB üyesidir. Ancak konteyner, geçen hafta yedi kişinin kalıntılarının bulunduğu Paraguay'da sona erdi.

Göçmenlerin ne zaman öldüğü belli değildi.

Keşif hakkında yorum yaparken, Paraguay yetkilileri de 72 saat yetecek kadar yiyecek ve su bulduklarını söyledi.

Sırp yetkililer, tutukluların insan kaçakçılığı yapmakla suçlanacaklarını, ancak göçmenlerin ölümleriyle ilgili herhangi bir suçlama yapılmadığını söylediler.

Sırbistan, 2016'da mülteci krizinin zirvesi sırasında bir milyondan fazla mülteci ve sığınmacının zengin AB ülkelerine erişim sağlamaya çalıştığını gören sözde Balkan göç rotası üzerinde yer alıyor. Hem AB hem de komşuları o zamandan beri sınır kontrollerini sıkılaştırdı.

Bugün hala 6.000 göçmen yaşıyor ve ezici çoğunluk eninde sonunda batı AB'ye doğru yolculuklarını sürdürmeyi umuyor.

Editör: TE Bilisim