CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar

Şırnak Milletvekillerinden Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na Çağrı: İdil-Midyat Çevre Yolu'ndaki Güvenlik Sorunları Hakkında Cevap Bekleniyor

Şırnak’ın İdil ilçesinde bulunan ve ilçe merkezi boyunca uzanan İdil-Midyat çevre yolu; trafik işareti, ışıklandırma gibi eksikliklerin giderilmemesi, alt ve üst geçitlerin bulunmaması nedeniyle yaşanan kazalarla sürekli gündeme gelmektedir.

Şırnak Milletvekilleri Nevroz UYSAL ASLAN ve M. Zeki İRMEZ tarafından Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yazılan çağrıda, son olarak 10 Mayıs 2024 tarihinde yaşanan ve beş yaşındaki Umut Kaya'nın yaşamını yitirdiği ölümlü kaza da dahil olmak üzere çevre yolundaki güvenlik sorunları vurgulanmaktadır.

Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün sorumluluklarını yerine getirmesi, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içerisinde problemli yollara ilişkin adım atması ve kaza modellemeleri geliştirerek ilgili yollara ilişkin önlem alması talep edilmektedir.

Şırnak Milletvekillerinin Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na yönelttiği sorular ise şu şekildedir:

  1. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün İdil-Midyat çevre yolunda meydana gelen kazaların önlenmesine ilişkin herhangi bir çalışması var mıdır?
  2. Son 5 yılda İdil-Midyat çevre yolunda kaç trafik kazası yaşanmıştır? Bu kazalarda kaç kişi yaşamını yitirmiş kaç kişi yaralanmıştır?
  3. İdil-Midyat çevre yolunda alt ve üst geçit yapımı ile trafik işareti, ışıklandırma gibi eksiklikler ne zaman giderilecektir?
  4. Bakanlığınız İdil-Midyat çevre yolunda yaşanan kazalara ilişkin herhangi bir denetim yapmış mıdır? Sorumlulara ilişkin idari herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır?

Bu çağrıyla birlikte, Şırnak halkı ve yetkililer, güvenlik açısından tehlike arz eden İdil-Midyat çevre yolundaki sorunların çözümüne dair hızlı ve etkili adımların atılmasını beklemektedir. 

Editör: Haber Merkezi