ŞIRNAK - HDP Silopi İlçe Örgütü, HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe yöneticisi Ebubekir Deniz'in kaybedilişinin 21’inci yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “Failler bellidir” dedi.

 Şırnak'ın Silopi ilçesinde 25 Ocak 2001’de çağrıldıkları İlçe Jandarma Komutanlığı'na gittikten sonra kendilerinden bir daha haber alınamayan HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve İlçe Yöneticisi Ebubekir Deniz'in kaybedilişinin yıldönümünde Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silopi İlçe Örgütü açıklama yaptı. İlçe binası önünde yapılan açıklamaya Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in aileleri, HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP il ve ilçe örgütleri katıldı. 

 ‘21 yıldır hala kayıplar’

"25 Ocak 2001'de gözaltına alındılar, Onlar hala kayıp, em ê şopdarê rêya wan bin" pankartının açıldığı açıklamada, Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in fotoğrafları taşındı. Açıklamada ilk olarak konuşan Serdar Tanış'ın babası Şuayip Tanış, oğlu Serdar ve Ebubekir Deniz’in 21 yıldır kayıp olduğunu vurgulayarak, “Bu kadar süredir ne mezarlarını ne de kemiklerini bulabildik. Başvurmadığımız hiçbir yer kalmadı. Ama bize hiçbir geri dönüş olmadı ve cevap alamadık. Sadece Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz kaybedilmedi, yüzlere kişi bu şekilde kaybedildi. Ama kimse buna ses çıkarmadı. Herkesin buna ses çıkarmasını istiyoruz. Hükümet bir an önce faillerimizi ortaya çıkarsın ve adalet önünde gereken cezayı versin. Adalet ve eşitliğin olmasını istiyoruz”  sözlerini kullandı.  

 ‘Faili meçhule bırakıldılar’

Ardından HDP Silopi İlçe Eşbaşkanı Yakup Tanış, "O günden bugüne kadar gerek Türkiye'de gerekse de uluslararası mahkemelerde Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in akıbetlerinin ortaya çıkarılması ve sorumluların cezalandırılması için aileleri ve arkadaşları olarak mücadelemiz devam etmektedir. Failleri bellidir ve açıktır. Devlet adına hareket eden güçlerin, o günden bugüne kadar benzer komplolarla bize ve arkadaşlarımıza yönelik baskı ve tutumları devam etmektedir" dedi. 

 ‘Özgürlük ve direniş sloganlarını yükseltiyor’

Son olarak konuşan HDP'li Hasan Özgüneş ise mücadeleyi devir aldıklarını ve direnişi büyüttüklerini ifade ederek, “Onların özgürlük ve barış bayrağını kaldıracağız. Arkadaşlarımızı kaybetmiş olabiliriz, ama onların ruhu ve direnişi bizimle. İktidar rejimi bunu iyi bilsin. Kürt halkı hiçbir zaman bu katliamları kabul etmeyecek. Kürtler her zaman mücadelelerini büyütecekler. Bugün açık açık alanlarda övünerek birilerini katlettiklerini söylüyorlar” diye konuştu. 

 Açıklama, alkışlarla son buldu.

Editör: TE Bilisim