SÜMER: THY KRİZ FIRSATÇILIĞI YAPIYOR?

ANKARA- CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, THY’nin yurtdışından tahliye ettiği vatandaşlar için uyguladığı bilet politikasının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu kriz fırsatçılığıdır? Bırakın bilet fiyatlarını artırmayı gerekirse ücret alınmasın” dedi. Sümer, konuyu TBMM gündemine de taşıdı.

Korona virüs nedeniyle yurtdışından Türkiye’ye gelemeyen vatandaşların tahliyesi sürüyor. Tahliye edilenler bilet fiyatlarının yüksek olduğunu, uçuşlarda sosyal mesafeye dikkat edilmediğini belirtiyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP’li Sümer, Türkiye’ye gelmek isteyen vatandaşların büyük çoğunluğunun çalışmak için o ülkelerde olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Gelmek isteyenler ya işlerini kaybetti ya da ailelerinin yanında olmak için işlerinden ayrılmak zorunda kaldılar. THY’nin yaptığı açıkça kriz fırsatçılığıdır. Bırakın bilet fiyatlarını artırmayı gerekirse ücret alınmasın. Büyük karlar eden ve Türkiye’nin bayrak taşıyıcısı havayolu şirketi olan THY’ye de bu yakışır.”

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISINA SORDU

Konuyu, TBMM gündemine de taşıyan Sümer, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sonu önergesi verdi.

Türkiye’ye dönme imkanı bulan vatandaşların uçak fiyatlarının pahalılığından ve şikayet ettiklerini belirten Sümer, “Örneğin Mart’ta 150 avro olan İspanya’dan uçuş fiyatının Nisan’da 320 avroya, 150 pound olan İngiltere’den uçuş fiyatının ise 222 pounda çıktığı belirtilmektedir. Başka güzergahlar için de benzer şikayetler gelmektedir. Bilet fiyatlarının artmasına karşın bazı uçuşlarda yemek verilmediği de dile getirilmektedir” dedi

Uçuşlarda, sosyal mesafe kurallarına dikkat edilmediğine ilişkin görüntülerin de yolcular tarafından sosyal medyada paylaşıldığını anımsatan Sümer şu soruları sordu:

PARASI OLMAYAN NE YAPACAK?

-THY’nin tahliye uçuşlarının fiyatları, ülkelere göre Mart ve Nisan aylarında ne kadar olmuştur?

-Fark varsa bu farkın gerekçesi nedir? Bilet fiyatları hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

-Tahliye edilmek isteyen ancak bilet fiyatını karşılayamayan yolcular var mıdır? Bu yolcuların taleplerine nasıl cevap verilmektedir?

-Tahliye işlemlerinin Türkiye’ye maliyeti ne kadar olmuştur? Yolcuların ödediği toplam bilet fiyatı ne kadardır?

-Uçuşlarda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmekte midir?

 

 

Editör: TE Bilisim