Olay yerinden çekilen video görüntüleri, insanların güvenli bir yere koştuğunu gösterirken, arka planda yoğun silah sesleri duyuluyor.

Salı günü binlerce protestocu kadın haklarını talep etmek ve Taliban yönetimini kınamak için sokaklara çıktı.

Protestocular ayrıca Pakistan karşıtı sloganlar attılar, çünkü birçoğu komşu Pakistan'ın ülkenin reddettiği Taliban'ı desteklediğine inanıyor.

Gösteriler, direniş güçlerinin lideri Ahmed Mesud'un Taliban'a karşı "ulusal ayaklanma" çağrısında bulunmasından bir gün sonra gerçekleşti.

BBC'ye gönderilen bir video, Taliban savaşçılarının silahlarını havaya ateşlediğini gösteriyor - grubun geçen hafta havadan yapılan kutlama ateşinden sonra birkaç kişinin öldürüldüğünü bildirdikten sonra yasakladığı bir hareket.

Bazı gazetecilerin mitingde çekim yapması engellendi ve Afganistan'ın Tolo Haber ajansı, kameramanının diğer bazı yerli ve yabancı medya çalışanları ile birlikte tutuklandığını bildirdi.

Kadınlar geçtiğimiz hafta protesto gösterilerinde bulundular, ancak Salı günü erkekler de eşitlik ve güvenlik çağrılarına katıldı. Birçok gözlemci, daha önceki kadınların önderlik ettiği mitinglerde hiç erkek olmadığı yorumunu yapmıştı.

Editör: TE Bilisim