Tayvan'ın doğusundaki tünelde bir trenin raydan çıkması sonucu en az 36 kişi hayatını kaybetti. Yaklaşık 350 kişinin bulunduğu trende, 72 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

İtfaiye teşkilatı, bugün Tayvan'ın doğusundaki bir tünelde bir trenin raydan çıktığını, en az 36 kişinin hayatını kaybettiğini ve 72 kişinin yaralandığını açıkladı. Arama kurtarma ekiplerinin ezilmiş vagonlara ulaşmaya çalıştığı da aktarıldı.

Reuters'ın haberine göre itfaiye departmanından yapılan açıklamada, Taitung'a giden trenin Hualien'in hemen kuzeyindeki tüneldeki raydan çıktığını ve bazı vagonların tünelin duvarına çarptığını duyurdu.

TRENDE 350 KİŞİ VAR

En az 36 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilirken, ağır yaralı üç kişi hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 20 civarında hafif yaralı da yakınlardaki hastanelere gönderildi.

Yetkililerin yaptığı açıklamada, trende yaklaşık 350 kişi bulunduğu ve arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirildi.

EZİLEN VAGONLARA ULAŞILAMIYOR

Trenin ilk dört vagonundan 80 ila 100 kişi tahliye edilirken, beş ila sekiz vagonun ise ezildiği ve ekiplerin bunlara ulaşmakta zorlandığı aktarıldı.

Yere haber ajansları kazanın sebebinin düzgün park edilmemiş ve bir kısmı tren raylarında duran bir kamyon olduğunu duyurdu.

2018'DEKİ FACİA UNUTULMADI

Tayvan'ın dağlık doğu kıyısı, popüler bir turizm beldesi olarak biliniyor.

2018'de, kuzeydoğu Tayvan'da bir tren raydan çıktığında 18 kişi öldü ve 175 kişi yaralandı. Bu, adanın otuz yılı aşkın süredir en kötü demiryolu felaketi olarak biliniyor.

Editör: TE Bilisim