Adana'da TES-İŞ sendikası, Enerjisa’nın aldığı Adana Toroslar Elektrik Dağıtım şirketinde çalışan işçiler adına imzaladığı toplu iş sözleşmesinde (TİS) ilk altı ay için yüzde 9, ikinci altı ay için yüzde 6 zamma imza atınca işçilerin öfkesi ile karşılaştı.

İşçiler bugün işe çıkmadı

İşçiler, Adana Toroslar Elektrik Dağıtım şirketinde çalışan işçiler işletme binası önünde toplanarak resmi enflasyon oranının bile altında kalan bu zamma tepki gösterdi, alkışlar ve sloganlarla sendikayı protesto etti.

Yaklaşık 400 işçi Adana Toroslar Elektrik Dağıtım şirketinde çalışan işçiler  bina önünde toplandı. İşçiler, çerçevesi işveren tarafından çizilen TİS'e imza atan TES-İŞ sendikasını protesto etti, “TES-İŞ işçilerin cenazesini kaldırdı” şeklinde tepki gösterdi.

İşçilerin eylemi polis ablukasında

Adana Toroslar Elektrik Dağıtım şirketinde çalışan işçiler bina önünde slogan atan ve oturma eylemi yapan işçilerin çevresi polisler tarafından sarıldı.

TES-İŞ sendikası Adana Şube Başkanı Osman Güngör’ün de işçileri sakinleştirmek için Adana Toroslar Elektrik Dağıtım şirketine geldiği görüldü. Ama işçiler sendika başkanı Güngör'ü protesto ettiler.

https://www.habereguven.com/adanada-tes-is-uyesi-isciler-imzalanan-tis-nedeniyle-sendikayi-protesto-etti/
Editör: TE Bilisim