Tesla Inc (TSLA.O) , fren kaliper cıvatalarının gevşek olabileceği ve lastik basıncı kaybına neden olabileceği için yaklaşık 6.000 ABD aracını geri çağırıyor.

Geri çağırma, belirli 2019-2021 Model 3 araçlarını ve 2020-2021 Model Y araçlarını kapsıyor. Tesla'nın Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne (NHTSA) yaptığı dosyalama, konuyla ilgili herhangi bir kaza veya yaralanma raporunun bulunmadığını ve şirketin gerektiğinde kaliper cıvatalarını inceleyip sıkacağını veya değiştireceğini söyledi.

Tesla, gevşek kaliper cıvatalarının fren kaliperinin jantla temas etmesine ve "çok nadir durumlarda" lastik basıncı kaybına neden olabileceğini söyledi. Şirket, "olası olmayan bir durumda", gevşek veya eksik bir bağlantı elemanından kaynaklanan araç hasarı durumunda, onarım için en yakın servis merkezine bir çekici göndereceğini söyledi.

NHTSA'ya yapılan dosyalama, Tesla'nın Aralık ayında, sürücü tarafı arka fren kaliperinde eksik bir bağlantı elemanı bulunan 2021 Model Y aracıyla ilgili bir saha olayından haberdar edildiğini söyledi.

Şirket o zamandan beri montaj sürecinde cıvataların gevşemesini önlemek için önlemler almıştır.

Editör: TE Bilisim