"BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARINA AYDINLIK BİR GELECEK BORCUMUZ VAR"

İstanbul Bağcılar’da 60 yaşındaki sucu Metin Şenay’ın dükkânında ses yalıtımlı bir odada çocuklara 10 yılı aşkın süredir cinsel istismarda bulunduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Yaşanan çocuk istismarı olayı ile ilgili Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Bağcılar ilçe örgütü Bağcılar’da basın açıklaması yaptı.

"GERİCİ ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ"

İMO Adana Şube; Kahramanmaraş Depremlerinin simgesi İMO binası yıkılamaz! İMO Adana Şube; Kahramanmaraş Depremlerinin simgesi İMO binası yıkılamaz!

Unnamedvv

“Failin cesareti nereden aldığı açıktır; cesaret aldığı yer gericiliktir, adaletsizliktir. Cesaret aldığı yer Ensar Vakfı’dır. Bir bakanın çıkıp çocuk istismarı için, bir kereden bir şey olmaz dediği bir noktada bu karanlık sapkın zihniyetin yaptıklarını kendilerine hak görmesi dokunulmaz olduğunu sanması başlıyor” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada, “Bağcılardan, mahallemizden, memleketin herhangi bir noktasından bir daha çocuklarımızla ilgili böyle bir olay duymamak işitmemek için, faillere cesaret veren gerici zihniyetle mücadele edeceğiz” denildi.

"BU MEMLEKETİN ÇOCUKLARINA AYDINLIK BİR GELECEK BORCUMUZ VAR"

Yapılan protesto gösterisinde TKH adına Bağcılar Belediye Başkan adayı Barış Doğan açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Sevgili dostlar, sevgili Bağcılar Yenimahalle halkı,

Mahallemizde yaşanan ve ülkenin gündemine giren çocuk istismarı hakkında basın açıklamamızı yapmak için burada toplandık. Yenimahalle’de bir esnaf, çocuklara 10 yıl boyunca periyodik cinsel saldırıda bulunuyor, tespit edilemiyor. Hatta öyle ki 2009 yılında yine aynı suçtan delil yetersizliği ile serbest bırakılıyor. Failin cesareti nereden aldığı açıktır; cesaret aldığı yer gericiliktir, adaletsizliktir. Cesaret aldığı yer Ensar Vakfı’dır. Bir bakanın çıkıp çocuk istismarı için, bir kereden bir şey olmaz dediği bir noktada bu karanlık sapkın zihniyetin yaptıklarını kendilerine hak görmesi dokunulmaz olduğunu sanması başlıyor. Türkiye Komünist Hareketi olarak bugün buradan sesleniyoruz; Bağcılardan, mahallemizden, memleketin herhangi bir noktasından bir daha çocuklarımızla ilgili böyle bir olay duymamak işitmemek için, faillere cesaret veren gerici zihniyetle mücadele edeceğiz.

Sevgili dostlar, bizim bu memleketin çocuklarına aydınlık bir gelecek borcumuz var. Bu karanlığın yaşatıldığı çocuklara güzel bir gelecek borcumuz var. Bu borcu ödemek için mahallemizden başlayarak tüm memlekette laiklik mücadelesini yükselteceğiz. Aydınlık bir yarında laik bir memlekette kimsenin buna cüret edemeyeceğini biliyoruz. Biliyoruz dostlar, laiklik özgürlüktür. En çok da çocuklarımızın parklarda sokaklarda istedikleri gibi korkusuz gezebilme özgürlüğüdür.

Biz komünistler uzun yıllardır bu mahallede Bağcılar’ın sokaklarında bu mücadeleyi veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Çocuklarımız için kazanacağız, geleceğimiz için kazanacağız. Sokaklarında korkmadan gezdiğimiz eşit, laik bir ülkeyi birlikte mücadele ederek kuracağız. Burada yaşanan bu kabul edilemez olayı bir kez daha kınıyoruz. Failin 10 yıl bu suçu işlemesinde boşluk bırakılan her noktanın aydınlatılmasını, sorumluların da faille birlikte yargılanmasını talep ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi