Organizatörler Perşembe günü, pandemi gecikmeli Oyunlar için son darbede, Tokyo Olimpiyatları açılış töreninin gösteri direktörünün Holokost'a atıfta bulunan onlarca yıllık bir komedi skeçinden kovulduğunu söyledi.

Kentaro Kobayashi, Cuma günkü törenin arifesinde internette ortaya çıkan 1998 tarihli eskiz videosunda bu yorumu yaptı.

Tokyo 2020 Olimpiyat başkanı Seiko Hashimoto gazetecilere verdiği demeçte, "Geçmiş bir performans sırasında (o) tarihin trajik bir gerçeğiyle alay eden bir dil kullandığı ortaya çıktı."

"Organizasyon komitesi, Kobayashi'yi görevinden almaya karar verdi," diye ekledi.

Eskizde, Kobayashi ve bir komedi partneri, bir çift ünlü çocuk TV şovmenleri gibi davranıyor.

Kağıtla ilgili bir etkinlik için beyin fırtınası yaparken, Kobayashi bazı kağıt bebek kesiklerine atıfta bulunarak, onları "o zamandan beri 'Hadi Holokost oynayalım' dediğiniz olanlar" olarak nitelendirerek seyircilerde kahkahalara yol açtı.

İkili daha sonra bir televizyon yapımcısının bir Holokost faaliyeti önerisiyle nasıl öfkelendiği hakkında şaka yaptı.

Eskiz, Japonya'daki bazılarında şok yarattı.

Bir çevrimiçi izleyici, "Bir ateş topuyla karşı karşıya kalmaları kaçınılmaz," diye yazdı, ancak diğerleri yirmi yıldan eski bir eskize verilen tepkiyi sorguladı.

Kobayashi yaptığı açıklamada özür diledi.

"Genç komedyenleri tanıtmak için 1998'de yayınlanan bir videoda... yazdığım bir skeç, son derece uygunsuz satırlar içeriyordu" dedi.

"İstediğim gibi gülemediğim ve insanların dikkatini sığ düşünceli bir şekilde çekmeye çalıştığıma inanıyorum."

Japonya'da tiyatronun tanınmış isimlerinden Kobayashi, açılış töreni ekibinin utanç içinde ayrılan son üyesi oldu.

Pazartesi günü, tören için bir besteci, engelli okul arkadaşlarını taciz ettiğini anlattığı eski röportajlar üzerine çıkan bir haykırıştan sonra istifa etti.

Açılış ve kapanış törenlerinin yaratıcı yönetmeni Hiroshi Sasaki de Mart ayında büyük beden bir kadın komedyenin domuz gibi görünmesini önermesinin ardından istifa etmişti.

Editör: TE Bilisim