Başkan Donald Trump, 5 Ekim 2020'de Covid-19 tedavisi gördüğü Walter Reed Tıp Merkezi'nden dönüşünde Beyaz Saray'a gelirken yüz maskesini çıkardı.

Trump hastaneden ayrıldıktan sonra Beyaz Saray'a döndü.

Trump, Walter Reed Tıp Merkezi'nde Covid-19 tedavisi gördükten sonra Pazartesi akşamı Beyaz Saray'a döndü ve hemen maskesini çıkarıp poz verdi.

Truman Balkonu'ndaki yüksek koreografiye sahip an, Trump'ın internette hastalığın o kadar da ciddi bir tehdit olmadığını öne sürmesinden saatler sonra geldi.

Trump, hastanenin ana girişinden saat 18: 30'dan kısa bir süre sonra maske ve bir takım elbise ve kravatla çıktı ve yumruğunu kameralara gösterdi, ardından da Beyaz Saray'a dönüş için Marine One'a götürüldü. Muhabirlerin sorularını cevaplamayı reddetti.

Beyaz Saray'da dış merdivenlerden yukarı çıktı ve balkonda bir dizi bayrak önünde poz verdi ve hemen maskesini çıkardı. Trump, maske takan Beyaz Saray çalışanları tarafından karşılanırken bile maskeyi çıkarmadı. Bir çeşit video çekiyor gibiydi.

Sağlık uzmanları, koronavirüs hastalarının başkalarına bulaşmasını önlemek için maske takması gerektiğini ve başkanın hala bulaşıcı olduğuna inanılıyor.

Editör: TE Bilisim