Başkan Donald Trump, başkanlığının son günlerine, eski müttefikleri ve kendi partisinin üyeleri tarafından tecrit edilmiş ve dışlanmış olarak giriyor, çünkü ikinci bir suçlama ve destekçilerinin ülkenin başkentine saldırısını bozmak amacıyla başlattıktan sonra istifa talepleri artıyor.

Başkanlığının can damarı olan sosyal medya kanallarından kopan Trump, yine de son 10 gününde istifa etmeyi planlamadan saldırıya geçmeye çalışacak.

Bunun yerine Trump, Twitter ve Facebook megafonlarını reddeden şirketlere saldırmayı planlıyor. Ve yardımcıları, son günlerini, yönetiminin yasadışı göçü ve sınır duvarı inşasını engelleme çabalarını vurgulamak için Salı günü Alamo, Teksas'a yaptığı bir ziyaretle başlayarak, politik başarılarını seslendirmeye devam etmeye çalışacak.

Trump, kendi partisinin üyelerinin isyan ettiği ve sürekli olarak onu görevden almaya çalıştığı Çarşamba günü şiddeti kışkırtmadaki rolünün sorumluluğunu üstlenmedi. İkinci bir Cumhuriyetçi Senatör olan Pennsylvania'dan Pat Toomey, Pazar günü Alaska Senatörü Lisa Murkowski'nin Anchorage Daily News'e "Onu dışarı çıkarmak istiyorum" demesinin ardından Trump'ın istifasını istedi.

Bir zamanlar partisinin 2024 adaylığı için ana aday olarak kabul edilen ve şimdi ikinci bir dönem için aday olma yeteneğinden sıyrılabilen bir adam için inanılmaz bir dönüştü.

Pazar günü yayınlanan yeni bir ABC News / Ipsos anketi, Amerikalıların yarısından fazlasının -% 56 - Trump'ın görev süresi sona ermeden görevden alınması gerektiğine inandığını ortaya koydu. Ve ankete katılanların üçte ikisi -% 67 - geçen haftaki isyan için "iyi bir cezayı" veya "büyük bir suçu" hak ettiğini söyledi.

Trump, destekçilerine defalarca seçimlerin çalındığını söylediği ve milletvekilleri Biden'ın zaferlerini onaylamak üzereyken Kongre Binası'na saldırmadan önce onları "savaşmaya" çağırdığı bir konuşma yapmıştı. Şiddetli kalabalık içeri girdi, binayı aradı ve dehşete kapılmış personeli ve Başkan Yardımcısı da dahil milletvekillerini korudu. Olaylarda bir Capitol polisi dahil beş kişi öldü.

Editör: TE Bilisim