Mevcut ABD başkanının yeni görevler yayınlayıp yayınlayamayacağı henüz bilinmiyor.

Sosyal medya yöneticileri Facebook ve Instagram, Cumartesi günü Washington'daki protestoların ortasında dondurulan Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyetçi Başkanı Donald Trump'ın kişisel hesaplarının engelini kaldırdı.

Her iki hizmetin de sahibi olan Facebook, ilgili bir açıklama yapmadı, ancak devlet başkanının hesapları yeniden görüntülenmeye uygun hale geldi. Her iki sayfadaki son girişler 6 Ocak'a aittir. Trump'ın yeni paylaşımlar yayınlayıp yayınlayamayacağı henüz bilinmiyor.

Geçtiğimiz hafta şirket, başkanın görev süresi, Cumhurbaşkanı seçilen Joseph Biden'in göreve başladığı 20 Ocak'ta sona erene kadar Facebook ve Instagram'da gönderi yayınlama imkanını ortadan kaldırmaya karar verdi. Facebook başkanı Mark Zuckerberg'e göre Trump, seçimde rakibine barışçıl ve yasal bir güç aktarımını önlemek için görevde kalan zamanı kullanmayı planlıyor.

6 Ocak'ta Amerikan liderinin destekçileri, Demokrat Biden'in kazandığı ülkede geçen yıl 3 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarının onaylanmasını önlemek için ABD Kongresi binasına hücum etti. Polis ve özel kuvvetler kısa süre sonra Capitol binasını, içine giren Trump yanlısı protestoculardan kurtardı ve milletvekilleri, Biden'ın seçilmiş devlet başkanı olarak onaylanma sürecini devam ettirip başarıyla tamamlayabildiler.

Twitter, Trump'ın kuralları ihlal etmesini ve huzursuzluğu kışkırtmaya çalışabileceğinden korktuğu gerekçesiyle, huzursuzluk nedeniyle görevlinin hesabını kalıcı olarak bloke etti.

Editör: TE Bilisim