TTB’den Sağlık Bakanlığı’na Yazı: Deprem Bölgesindeki Sağlık Emekçilerinin Barınma Sorunu Sürüyor, Çözüm İçin Sağlık Emek-Meslek Örgütleriyle Birlikte Hareket Edilmesi Gerekiyor

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 14 Mart Tıp Haftası kapsamında deprem bölgesinde yaptığı incelemelerden ve hekimlerle/sağlık çalışanlarıyla yaptığı görüşmelerden tespit ettiği sorunların çözümü için 15 Mart 2023 günü Sağlık Bakanlığı’na bir yazı yazdı.

Barınma başta olmak üzere temel ihtiyaçların giderilmesine halen büyük sorunlar yaşandığının belirtildiği yazıda; hekimlerin kendi inisiyatifleriyle vardiyalı çalıştığı, dinlenme zamanlarında konaklamak için kendi olanaklarıyla başka illere gittiği veya bölgede uygun olmayan koşullarda yaşamak zorunda kaldığı aktarıldı.

Bölgedeki koordinasyon eksikliğine de dikkat çekilen yazıda, “Bu sorunların çözümünde Sağlık Bakanlığı tarafından ciddi bir adımın atılmadığı da tarafımıza iletilmiş ve gözlenmiştir. Üstelik sorunların çözülmesi için bir temel oluşturmadan bölgeye çok sayıda yeni atamanın yapılması da bahsedilen sıkıntıları derinleştirecektir” denildi.

Barınma sorununun çözümü için deprem bölgesindeki sağlık kurumlarında çalışan tüm sağlık emekçilerinin taleplerinin alınması istenen yazıda; kısa vadede konteynırlar, orta ve uzun vadede prefabrik konutlar, kreşler, lojmanlar ve hekimevlerinin oluşturulmasının bir kamusal sorumluluk olduğu vurgulandı.

Yazının sonunda soruların çözümü için sağlık emek-meslek örgütleriyle birlikte hareket edilmesi ve konuyla ilgili yapılacak çalışmaların TTB ile paylaşılması da talep edildi.

Editör: Haber Merkezi