TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KADIN HUKUKU KOMİSYONU (TÜBAKKOM) Diyarbakır Barosu avukatlarından Av. Elif Birkili'ye yapılan sözlü ve fiziki saldırıyı kınadı.

TÜBAKKOM'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yerverildi.

HİÇBİR SALDIRI BİZİ YILDIRAMAYACAK

Mağdur vekili olarak takip etmiş olduğu kadına yönelik şiddet davasında, Diyarbakır Barosu avukatlarından Kadın Hakları Merkezi üyesi Av. Elif Birkili’ye görevini ifa ettiği sırada sanık yakınları tarafından sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmuştur.

Avukata yapılan her saldırı hak arama özgürlüğüne ve hukuk güvenliğine yapılan saldırıdır.

TÜBAKKOM olarak meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyor, hiçbir saldırının bizi yıldırmayacağını, kadına yönelik şiddet davalarının takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ

KADIN HUKUKU KOMİSYONU (TÜBAKKOM)

Kadın avukata saldırıya Diyarbakır Barosu’ndan suç duyurusu

Diyarbakır Barosu, kurumsal olarak takip edilen kadına yönelik şiddet dosyasının duruşması sonrasında, Kadın Hakları merkezi üyeleri Av. Elif Birkili’nin Diyarbakır Adliyesi önünde sanık yakınlarının fiziki ve sözlü saldırısına maruz kaldığını savunarak, failler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

Diyarbakır Barosu, meslektaşları Av. Elif Birkili’nin Diyarbakır Adliyesi önünde sanık yakınlarının fiziki ve sözlü saldırısına uğradığını ve saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

Saldırnın kınandığı dile getirilen açıklamada şöyle denildi:

“Baromuz Kadın Hakları merkezi üyesi meslektaşımız Av. Elif Birkili’ye yönelik, kurumsal olarak takip edilen kadına yönelik şiddet dosyasının duruşması sonrasında, Diyarbakır Adliyesi önünde sanık yakınlarının fiziki ve sözlü saldırısına maruz kalmıştır. Hiç kimse savunma görevini yapan avukata fiziki saldırı, tehdit ve hakarette bulunamaz.

Avukatlık mesleğine yapılan her saldırı; toplumun hak arama özgürlüğüne ve hukuki güvenlik hakkına karşı yapılmış demektir. Sadece meslektaşlarımıza yönelik değil, aynı zamanda savunma mesleğine ve yurttaşlarımızın savunma hakkına da yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza en içten geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Diyarbakır Barosu  olarak, failler hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, hukuki süreç yakından takip edilecektir.”

Editör: Haber Merkezi