TÜM EMEKLİLERİN SENDİKASI DENİZLİ ŞUBE, “2024 YEREL SEÇİMLERİNE GİDERKEN…” BAŞLIKLI BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ.

               

Konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde;

Genel Sağlık İş, 120 Saatin Üzerindeki İcap Nöbet Ücretlerinde Yeni Bir Zafer Kazandık Genel Sağlık İş, 120 Saatin Üzerindeki İcap Nöbet Ücretlerinde Yeni Bir Zafer Kazandık

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı, milletvekili ve yerel seçimlere katılan siyasi partiler hiç bir zaman eşit koşullarda yarışamıyor. Günümüz siyasi iktidarı ve iktidar bloğunun bütün devlet olanaklarıyla seçimlere doğrudan bu denli müdahil olduğu hiç bir dönem görülmedi.

Türkiye'de iktidar bloğu lehine, iktidarın doğrudan müdahalesiyle, eşit olmayan koşullarda seçimlere gidiliyor. Siyaset kurumlarının eşit olmayan bu yarışa itirazsız veya eşit koşullar varmış gibi katılmaları bize göre izaha muhtaçtır. Bu konuda siyaset kurumlarının ikna edici bir açıklamasını şimdiye kadar göremedik.  Haliyle eşit olmayan bu yarışı sendika olarak kabul edilemez buluyoruz.

16 milyonu bulan emekli topluluğu örgütlü davrandığında seçimlerde belirleyici olabilecek bir kitledir. Bu potansiyelin değerlendirilmesi kendi öz gücümüzü bilmemiz ve örgütlülüğümüzü büyütmekten geçtiğini biliyoruz. O halde seçim sürecinde bir taraftan örgütsel büyümemizi gerçekleştirmeyi, diğer taraftan beklentilerimizi yerel yönetim adaylarıyla buluşturmak amacıyla taleplerimizi açıklıyoruz.

 Seçilecek yerel yöneticilerden bazı beklentilerimiz şunlardır.

1- 65 yaş altı emeklilerde ulaşım yüzde 50 indirimli olmalı.

2- Emekli kıraathaneleri çözüm olmayıp, Emekliler ve yaşlılar için sosyal ve kültürel aktivasyon merkezleri açılmalı,

3- İhtiyacı olan yaşlılara ücretsiz bakım merkezleri açılmalı,

4. Belediye meclis toplantılarına fahri olarak katılımı sağlanmalı,

5. Emekli ve yaşlıların torunlarıyla vakit geçireceği uygun koşullarda alanlar yaratılmalı,

6. İhtiyaç sahibi emekli ve yaşlılarımıza ihtiyaç desteği yapılmalı,

7. Emeklilerin gezi ve çeşitli etkinlikleri için araç, ses düzeni gibi ihtiyaçları sosyal ve kültürel etkinlikler kapsamında karşılanmalı,

8. Emekli sendikalarına toplantıda yapabilecekleri ofis ve salon tahsis edilmeli,

9. Belediyeler emekli örgütleri ile diyaloğa açık olmalıdır.

Tüm Emeklilerin Sendikası olarak yerel seçimlerde, belirttiğimiz taleplerimize olumlu yaklaşan ve gerçekleştirilmesi için çaba sarf edecek olan, emeklilerden -emekçilerden yana belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini, muhtarları destekleyeceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Editör: Haber Merkezi