Polis bugün, yeni bir genel müdür atanması üzerine gazetecilerin protestolarını bastırmak amacıyla ulusal Tunus haber ajansı TAP'ın genel merkezine baskın düzenledi. IFJ, baskını kınamak ve teşkilattaki siyasi atamalara son verilmesi çağrısında Tunus'taki bağlı kuruluşu SNJT'ye katıldı.

Gazetecilerin çektiği video , polisin Tunus'taki binaya baskın yaptığı, gazetecilere saldırdığı ve saldırdığı anı grafiksel olarak gösterdi. Buna karşılık gazeteciler ilahiler attı ve polisin binayı terk etmesini talep etti. Diğer videolar daha sonra genel müdürün binayı bir arka kapıdan polis koruması altında terk ettiğini gösterdi.

Gazeteciler, yetkililer, ajansın yeni başkanı olarak Kamel Ben Younes'u dayatmaya çalıştığından beri protesto ediyorlar - eleştirmenlerin söylediği bir hareket siyasi bir atama anlamına geliyordu ve 2011 protesto hareketinden önce basını kontrol etme hareketlerini desteklediğine işaret etti.

Daha önce onlarca gazeteci, Tunus Afrique Presse'nin (TAP) genel merkezi önünde toplanmış ve "TAP bedava" sloganı atmıştı. SNJT, atamanın geri çekilmemesi halinde grev tehdidinde bulundu.

SNJT yaptığı açıklamada, kamu medya kuruluşlarındaki siyasi atamalara şiddetle karşı çıktığını söyledi.

IFJ Genel Sekreteri Anthony Bellanger, “ Bugünkü baskın sadece ajansın gazetecileri için bir tehdit değil, aynı zamanda Tunus'ta medya özgürlüğüne yönelik bir tehdittir. Bu tür siyasi atamaların kamu hizmeti medyasında yeri yoktur. Bağımsızlık haklarını ve vatandaşların kaliteli bilgi edinme haklarını savunmak için ayağa kalkan SNJT ve TAP gazetecilerini alkışlıyoruz ”. dedi

Kaynak: https://www.ifj.org/

Editör: TE Bilisim