Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hataylı eski futbolcu Gökhan Zan oldu.

Zan’ın adaylığını açıklayan İstanbul milletvekili ve TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, "Biz Hatay halkının sesini ve isyanını duyduk. Bu sesi duyduk Hatay halkı ortak adayı olarak Gökhan Zan’ı seçtik" dedi.

CHP yönetimine seslenen Zan, "Deprem suçlarına adı karışmış yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşaımını yitiren gerçeğinden daha doğru sonuç vermez. Yapmayın" diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a çağrı yapan Zan, "Çekilin ve Hatay İttifakı'nın etrafında birleşelim" dedi.

Gökhan Zan, şu açıklamalarda bulundu:

"Hatay sadece Hatay'ın şahsi meselesi değildir 85 milyon insanın şahsi meselesidir. Bir vatandaş ile kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım. Artık değişmek şart. Bugün bir yola çıkıyoruz. fikir insanlarıyla hukukçularla Hatay'ın tarihini bilen insanlarla, genciyle yaşlısıyla Hatay halkına sorduk onları dinledik. Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olmam konusunda fikir birliğine vardık.

İstanbul'da "MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da "MAHZEN-29” operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 32 kişi gözaltına alındı.

'YAPTIRDIĞINIZ HİÇBİR ANKET...'

CHP'ye deprem suçlarına adı karışmış birini yeniden aday göstermeniz kabul edilemez. Yaptırdığınız hiçbir anket enkazda yaşamını yitiren 50 binden fazla canımızın olduğu gerçeğinden daha doğru sonuçlar vermez. Yapmayın! İkinci çağrım lütfü Savaş'a gelin çekilin, Hatay ittifakı etrafında birleşelim."

Editör: Haber Merkezi