Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yeni başkanı belli oldu. KalDer’de 2009 yılından bu yana önemli görevler üstlenen Yılmaz Bayraktar, KalDer’in yeniden Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. KalDer’in yeni yönetim kurulu ise cinsiyet dengesinin korunduğu, KOBİ ve özel sektör alanında, kamu, akademi dünyasının öncü isimleri ile sivil toplum kuruluşlarının deneyimli, kaliteye gönül vermiş temsilcilerinden oluştu. Başkanlık görevinden dolayı büyük bir onur duyduğunu söyleyen Bayraktar, “Tüm sektörlerde, bölgelerde, ülkemizde ve küreselde; değişimi yaymayı, bilgiyi paylaşmayı, yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir bir gelecek sağlamayı ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. KalDer olarak Türkiye’deki şube ve temsilciliklerimizle ülkemize hizmet sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye’nin öncü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yönetim kurulu başkanı Yılmaz Bayraktar oldu. İstanbul Beykoz Üniversitesi’nde düzenlenen genel kurul toplantısında, Bayraktar KalDer’in yeniden yönetim kurulu başkanı seçildi.

“Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak ilkesi ile hareket ettik”
KalDer Yönetim Kurulu’nda başkanlığı, başkan yardımcılığı ve yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra, EFQM Ülke Yöneticileri Kurulu’nda KalDer temsilciliği görevlerini üstlenen Bayraktar, başkanlık görevinden ötürü onur duyduğunu söyledi. “KalDer ile tanışmam 2009 yılında oldu. O dönemden bugüne bir kalite gönüllüsü olarak ülkem adına fayda üreten KalDer’de pek çok farklı alanda gönüllü olarak çalıştım” açıklamasını yapan Bayraktar, “KalDer’in bundan önceki tüm yönetimlerine değerli katkıları için bir kez daha teşekkür ediyorum. Göreve gelen yönetim, denetim ve etik kurullarımız; ülkemiz iş dünyasına yön veren başarılı kuruluşlarımızın temsilcilerinden oluşuyor. KalDer çalışma hayatında eşitlik ve etik ilkelerinin yayılımına önem veren örnek bir STK olarak; yeni yönetimin oluşumunda da ‘toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak’ ilkesi ile de hareket etti. Yönetim listemizde bu hassasiyetimizi görebilirsiniz. Bu durumun olumlu etkileri çalışmalarımıza da yansıyacak. Üye profili ile özel sektöre, kamuya, sivil toplum kuruluşlarına, gençliğe KalDer gibi dokunabilen kuruluşların sayısı çok değil. Bunun bilincinde olarak iş birlikleriyle işte ve yaşamın her alanında kalite kültürünü yaymak için güçlü bir yönetim kurulu ile görevimize başladık” diye konuştu.

“KalDer, yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin destekçisi, uygulayıcısı olacak”
KalDer gelecek çalışmalarında da dönüşüm ve dijital gelişmeleri yakından takip ederek, yaratıcı ve yenilikçi fikirlerin destekçisi, uygulayıcısı olacak. Bugün geldiğimiz noktada dönüşümün kaçınılmaz olduğunu, dijitalleşme ve teknolojik yatırımların önemini daha etkili bir biçimde hissediyoruz” dedi. Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın EFQM modelinin, bir yönetim aracı olarak 1992 yılından bugüne KalDer üyeleri tarafından benimsendiğini anımsatan Bayraktar, şu açıklamaları yaptı: “Modelin; yaşadığımız salgın günlerinde stratejik planlama, kriz yönetimi, kurumsallaşma, dijitalleşme ve performans ve dönüşümün yönetilmesi gibi konularda kurumlar için önemli bir rehber olacağına inandığımızdan dolayı daha fazla kurumun EFQM Modeli’ni benimsemesi ve uygulaması için çalışacağız. Tüm sektörlerde, bölgelerde, ülkemizde ve küreselde; değişimi yaymayı, bilgiyi paylaşmayı, yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir bir gelecek sağlamayı ve sürdürülebilir değer yaratmayı amaçlıyoruz. KalDer olarak Türkiye’deki şube ve temsilciliklerimizle ülkemize hizmet sunmaya devam edeceğiz.”

Yeni görev alan yönetimimiz; EFQM Modelinin öngördüğü gibi, ‘geleceğe odaklanarak yön belirleyecek’ ‘her seviyede liderlik’, çağa ayak uydurmak için ‘değişimden çok dönüşüm’, ‘yönetimde çeviklik’, çığır açmayı amaçlamış ‘yıkıcı düşünce’ ile ‘esnek ve uyumlu’ bir performans sergileyecektir.

Yılmaz Bayraktar Kimdir?

1954 yılında Ardahan’da doğan Yılmaz Bayraktar, evli ve bir çocuk babasıdır. ‘Devlet Parasız Yatılı’ sınavını kazanarak başladığı Diyarbakır Maarif Koleji eğitiminin ardından Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden mezun oldu.1976-1978 yılları arasında İngiltere’de University of Wales Makine Mühendisliği Bölümü’nde ‘Endüstri İçin Dizayn ve İş İdaresi’ başlıklı yüksek lisans programını tamamladı. İş yaşamına 1979 yılında Tüpraş İzmit Rafineri Müdürlüğü’nde başladı ve 1999 yılında Rafineri Müdür Yardımcılığı görevinden ayrıldı.

1999-2006 yıllarında merkezi Orlando’da bulunan Siemens Power Generation şirketinin ‘İşletme   ve   Bakım’   anlaşması   altındaki   Bosen   Enerji   Elektrik   Üretim   Birleşik   Çevrim Santrali’nde Tesis Müdürü olarak çalıştı. 2006 yılında Tüpraş’ın özelleştirilmesi ile Genel Müdür Yardımcısı olarak yeniden görev aldı. Bu görevi yürütürken Toplu İş Sözleşmeleri ve Değişim Yönetimini de yönetti. Bayraktar; bir dönem KSO Yönetim Kurulu, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu ve Tüpraş Etik Kurul Üyelikleri görevlerinde bulundu. Önceki dönemlerde Türkiye Kalite Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Başkanlık görevlerinde bulundu. Yılmaz Bayraktar halen Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Yarı Zamanlı Öğretim Üyesi olarak ‘Proses Emniyeti Yönetimi’ dersini vermektedir.

Yıldız Tilbe Menajeri Özgür Aras'dan Kaza açıklaması Yıldız Tilbe Menajeri Özgür Aras'dan Kaza açıklaması

KalDer 2024-2027 Dönemi Yönetim Kurulu Listesi (Alfabetik Sıralı)

Adı Soyadı

Unvanı

1.

Aydın Kuzaltı

Teka Group Eurasia, CEO

2.

Aylin Tülay Özden

Doruk Otomasyon ve Yazılım A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi

3.

Ayşe Abamor Bilgin

Aygaz,Genel Müdür Yardımcısı

4.

Barış Arat

Barat Endüstriyel, Genel Müdür

5.

Elif İnci Aras

Aras Holding, Başkan Yardımcısı

6.

Erhan Baş

Genveon İlaç, Genel Müdür

7.

Erkut Korkmaz

Erkut İnşaat, Yönetim Kurulu Başkanı

8.

Evrim Hizaler

Anadolu Vakfı, Genel Müdür/ Yönetim Kurulu Üyesi

9.

Fatih Gürbüz

Proses Ticaret İmalat Mühendislik, Genel Müdür Yardımcısı

10.

Gökhan Gündemir

Bosch, Vice President

11.

Hakan Konak

Toyota Boshoku Türkiye, Başkan

12.

Haluk Kürkçü

Brisa, Genel Müdür

13.

Hatice Aydoğdu Özer

Tezmaksan Robotik, Genel Müdür

14.

Mehmet Durman

Beykoz Üniversitesi, Rektör

15.

Nursel Ölmez Ateş

Borusan Holding, İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı

16.

Orhan Ünal

Panasonic, Başkan Yardımcısı

17.

Sedat Erikoğlu

Erikoğlu Mühendislik/Er-Bakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

18.

Selen Okay Akçalı

Yanındayız Derneği, Yönetim Kurulu Başkanı

19.

Tayfun Kocabaş

Ereğli Demir ve Çelik Fab. T.A.Ş, Operasyonel Mükemmellik Direktörü

20.

Yasemin Gür Solmaz

Gürmen Gurup, Yönetim Kurulu Üyesi

21.

Yeşim Pınar Kitapçı

Koç Finans, Genel Müdür

22.

Yılmaz Bayraktar

Boğaziçi Üniversitesi, Öğretim Üyesi

DENETLEME KURULU- 2024

1.

Mehmet Selam

Akwel Otomotiv, Genel Müdür/Yönetim Kurulu Üyesi

2.

Tamer Tok

Aveon Global Sigorta, Yönetim Kurulu Üyesi

3.

Sami Arıcan

Kale Oto Radyatör, Kalite Müdürü

4.

Berkay Cihan

Vergi Denetim Kurulu, Vergi Müfettişi

5.

Nihan Sert

Orta Anadolu T.A.Ş. İK Müdürü

6.

Meltem Sözmen

Ditaş Denizcilik, Sürdürülebilirlik Müdürü

ETİK KURUL - 2024

Av. Oktay Akmaner

İstanbul Barosu, Kalite Koordinasyon Başkanı

Yeşim Ömeroğlu Ünlü

Şükrü Şenkaya Okulu, Okul Müdürü

Asaf Mert Aksu

İBB, İştirakler Koordinasyon

Prof. Dr. Saye Nihan Çabuk

Eskişehir Teknik Üniversitesi, Öğretim Üyesi

Gülesin Atalay

Mutlu Metal, YK Üyesi

Dr. Öncü Yanmaz Arpacı

Pamukkale Üniversitesi, Öğretim Üyesi

Editör: Haber Merkezi