Üniversiteli Kadın Kolektifi, 2 Şubat günü Kadıköy'de polis şiddetine direnerek gözaltına alınıp 4 Şubat günü çıkartıldığı İstanbul Anadolu Adliyesi'nde tutuklanmasına karar verilen Şilan Delipalta için açıklama yayımlayarak, "Boğaziçi bugün memleket meselesi ise, memleketi de üniversiteyi de kadınlar özgürleştirecek. Yaşasın feminist mücadelemiz!" dedi.

Üniversiteli Kadın Kolektifi, Boğaziçi direnişine destek verdiği için 2 Şubat günü Kadıköy’de polis şiddetine direnerek gözaltına alınıp 4 Şubat günü çıkartıldığı İstanbul Anadolu Adliyesi’nde tutuklanmasına karar verilen Şilan Delipalta için açıklama yayımladı.

Üniversiteli kadınlar açıklamada, “Yaklaşık bir aydır süren, Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektörün atanmasıyla başlayan direnişimiz, memleketin birçok yerinde üniversitelileri, kadınları, işçileri, LGBTİ+’ları iktidar karşısındaki öfkesini sokaklara dökülmesini sağladı” şeklinde ifade etti. Bu süreçte yüzlerce öğrencinin gözaltına alındığını, darp edildiğini, çıplak aramaya maruz kaldığını, ev hapsi verildiğini de belirten üniversiteli kadınlar “Şilan, Doğu, Selo ve Anıl’ı tutukladılar” diyerek açıklamaya şöyle devam ettiler:

Boğaziçi direnişi iktidarın bilim düşmanlığını, kadın ve LGBTİ düşmanlığını, gericiliğini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Bundandır ki Erdoğan kırılgan iktidarının alt üst oluşunun bir yansımasını görüyoruz bu tutuklamalarda.

Biz kadınlara ise, patriyarkaya karşı verdiğimiz bin yıllık mücadelemizden, tek adam rejimin kadın düşmanı politikalarının karşısında asla geri adım atmayışımızdan öğrendiklerimiz Boğaziçi direnişinin de temel gücü olduğumuzu hatırlatıyor.

Yaşamlarımızı bize dar eden erkek iktidarın, antidemokratik uygulamalarına karşı üniversiteyi savunmak, özerk, demokratik feminist üniversite istemek bugün üniversiteli kadınların yaşam mücadelesinin bir parçasıdır.

Kadınlar açıklamayı şöyle sonlandırdı:

Feminist üniversite mücadelesinden yoldaşımız Şilan’ı, nasıl ki özsavunmasını gerçekleştiren Çilem’i aldıysak, nasıl ki sıra arkadaşımız Şule Çet için bir yılı aşkın dava süreci boyunca adliye salonlarını yüzlerce kadın doldurarak gerçek adaletin gerçekleşmesini sağladıysak, aynı irade ve kararlılıkla birbirimizden aldığımız güçle geri alacağız. Boğaziçi bugün memleket meselesi ise, memleketi de üniversiteyi de kadınlar özgürleştirecek. Yaşasın feminist mücadelemiz!

Editör: TE Bilisim