Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres, Üye Devletler ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadınların Güçlendirilmesi Biriminin (BM Kadınları) Yürütme Kurulu ile yaptığı istişarelerin ardından bugün Ürdünlü Sima Sami Bahous'un BM Kadın Birimi İcra Direktörü olarak atandığını duyurdu.

Genel Sekreterin önde gelen BM-Kadınlara bağlılığı ve adanmış hizmeti için derinden minnettar olduğu Phumzile Mlambo-Ngcuka'nın yerini aldı. Genel Sekreter ayrıca, Bayan Bahous bu görevi üstlenene kadar İcra Direktör Vekili olarak hizmet etmeye devam edecek olan Birleşmiş Milletler Çatışmalarda Cinsel Şiddet Özel Temsilcisi Pramila Patten'e de teşekkürlerini iletmektedir.

Sima Sami Bahous. 
Fotoğraf: BM Fotoğrafı/Evan Schneider

Kadınlar ve kız çocukları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve gençlerin güçlendirilmesi için bir şampiyon ve aynı zamanda kaliteli eğitim, yoksulluğun azaltılması ve kapsayıcı yönetişimin keskin bir savunucusu olan Bayan Bahous, 35 yılı aşkın süredir taban, ulusal, bölgesel ve Uluslararası düzeylerde, kadınların güçlendirilmesi ve haklarının geliştirilmesi, ayrımcılık ve şiddetin ele alınması ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesi konusundaki uzmanlıkla birleştiğinde.

Bahous en son Ürdün'ün New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yaptı. Bu görevden önce, 2012'den 2016'ya kadar Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nda Arap Devletleri Bölge Bürosu Yönetici Yardımcısı ve Direktörü ve 2008'den itibaren Arap Devletleri Ligi'nde Genel Sekreter Yardımcısı ve Sosyal Kalkınma Sektörü Başkanı olarak görev yaptı. 2012'ye.

Ayrıca 2005-2008 yılları arasında Ürdün'de Yüksek Medya Konseyi Başkanlığı ve 2003-2005 yılları arasında Kral II. Abdullah'ın Danışmanı olarak iki bakanlık görevinde bulundu. 2001-2003 yılları arasında Kraliyet Haşimi Mahkemesi Medya Danışmanı ve İletişim Direktörü olarak görev yaptı. , 2000-2001 yılları arasında Kral Hüseyin Vakfı'nın Yönetici Direktör Vekili ve 1998'den 2001'e kadar Noor Al Hussein Foundation'ın Yönetici Direktörü. Ayrıca UNICEF ve bir dizi Birleşmiş Milletler ve sivil toplum örgütü ile çalıştı ve kalkınma ve iletişim çalışmaları öğretti. Ürdün'deki farklı üniversitelerde.

Bahous, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Indiana Üniversitesi'nden kitle iletişimi ve gelişimi alanında doktora derecesine, Birleşik Krallık'taki Essex Üniversitesi'nden edebiyat ve drama alanında yüksek lisans derecesine ve Ürdün Üniversitesi'nden İngiliz edebiyatı alanında lisans derecesine sahiptir. Arapça ve İngilizce bilmektedir ve Fransızca bilmektedir.

Editör: TE Bilisim