Gün boyu masa başında çalışmaya bağlı olarak yetersiz fiziksel aktivite, yoğun iş temposu ve stresli yaşam tarzı ofis çalışanlarında sağlığı olumsuz yönde etkileyebilir. Ayrıca modern yaşamın beraberinde getirdiği zamanla yarışın, ulaşımı kolay paketli gıdaların, hızlı pişirilen ve tüketilebilen besinlerin ve bunların yanında bol kalorili içeceklerin de ofis çalışanlarının hayatında olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, Habere Güven okurları için "Ofis Çalışanlarına Özel 10 Maddede Kilo Koruma Yöntemlerini" sıraladı

OFİS ÇALIŞANLARINA ÖZEL 10 MADDEDE KİLO KORUMA YÖNTEMLERİ

1- Oturdugunuz yerden her saat başı kalkarak, yerinizde 400 tempolu adım atınız. Öğle aralarında veya molalarda adım sayısını en az 1000 e çıkarın!

2- Öğünlerden 10 dakika önce 400 mL su tüketiniz, iştahınızı kapatmak ve atıştırmalıklardan uzak kalmak için harika bir yöntem!

3- Masanızın üstünde yiyecek olmamasına özen gösteriniz, çekmece, dolap vb kolay ulaşılabilecek yerlerde atıştırmalık bulunmasın, lüzumsuz enerji almayalım!

4- Kahvaltısız güne başlamayın! Hızlı hızlı tüketmeyin! Kahvaltı için her sabah kendinize 10 dakika ayırın! Tercihiniz smoothiler veya sandviçlerden yana olmasın!

5- Gün içinde çay veya kahve tüketirken, yanına arkadaş arayıp aramadığınızı kontrol edin. Eğer kahveyi çikolatasız, çayı bisküvisiz tüketemiyorsanız, bu içecekleri biraz daha seyrelterek tüketin!

6- Öğle ve akşam yemeklerinin dengeli olmasına özen gösteriniz. Öğlen hayvansal protein kaynaklarını tercih ettiyseniz akşam sebze ve süt grubunu tüketiniz. Gün içinde et grubunu öğle saatlerinde tüketmek daha iyi bir tokluk sağlar!

7- Günün en yoğun zaman dilimlerinden 15.00 – 17.00 arası gelen yeme isteğine karşı tedbirli olun! Bu zaman diliminde meyve, sütlü kahve ve kefir gibi ara öğünler sizi akşam yemeğine kadar tok tutacaktır.

8- Otururken metabolizmayı hızlandırmak ve barsakları düzenli çalıştırmak adına, günlük 2 kupa beyaz çay ve 200 mL Kombucha çayı tercih edebilirsiniz!

9- En tehlikeli anlardan, yani sürpriz kutlamalara haftada 1 veya 2 kereyi geçmeyecek şekilde katılım sağlayabilirsiniz! En az kaçamakla durumu kurtarın  Günün devamında mutlaka egzersiz yapın!

10- Gün boyu ofiste ve kapalı alanda çalıştığınız için, sık sık D vitamini düzeylerinize baktırınız. D vitamini eksikiği, insülin direnci ve obeziteyle doğrudan ilişkilidir. Aynı zamanda diğer vitamin ve minerallerin eksikliği de hem kilo verme hem odaklanma ile bağlantılıdır. Çinko, Selenyum, Demir, B9 ve B12 düzeyleri kontrol edilmelidir.

Editör: TE Bilisim