Vatikan, "ötenazinin insan hayatına karşı bir suç olduğunu" yeniden teyit eden bir mektup yayınladı.

Kutsal Makam, ötenazi ve yardımlı intihar uygulamalarını "hiçbir otoritenin meşru olarak empoze edemeyeceğini veya buna izin veremeyeceğini" garanti eder açıklamasında bulunuldu.

Vatikan, 22 Eylül Salı günü yayınlanan papanın onayladığı bir mektupla , "insan hayatına karşı suç" olarak nitelendirdiği ötenaziye karşı tutumunu yeniden teyit etti ve bu uygulamayı düzenleyen yasaları geçirenleri, "büyük bir günahın suç ortakları" olduğunu belirtti.

Doğası gereği kötü bir eylem

İman Doktrini Cemaati mektupta durum, "Çaresizlik asla 'iyileştirilemez' ile eşanlamlı değildir" diyor ve "ötenazinin insan hayatına karşı bir suç" ve "doğası gereği kötü bir eylem olduğunu" düşünüyor" denildi.

Aynı şekilde, belge "ötenazi ve yardımlı intiharın her zaman onları teorileştirenlerin, karar verenlerin ve bunları uygulayanların başarısızlığı olduğunu" vurguluyor ve "hiçbir otoritenin bunları meşru olarak dayatamayacağı veya izin veremeyeceği" güvencesi veriyor açıklamasında bulunuldu.

"Bariz ahlaki suçlardan" kaçınma

Öte yandan metin, bu uygulamaları düzenleyen hukuk sistemlerinin "bu sosyal olgunun açık bir dejenerasyonunu gösterdiğini iddia ediyor. Dahası, ötenazi ve intiharla ilgili yasaları çıkaranları "başkalarının işleyeceği büyük günahın suç ortağı" olarak ayırıyor.

Son olarak mektup, yerel Katolik kiliselerinden ötenazi ve yardımlı intihar konusunda açık ve birleşik pozisyonlar benimsemelerini isteyerek sona eriyor ve Katolik sağlık kurumlarını "bariz ahlaki suçlardan" kaçınmaya davet ediyor.

Editör: TE Bilisim