Wisconsin polis şefi Waukesha, olayın 'terörist' bir saldırı olduğuna dair hiçbir belirti olmadığını söyledi.

Polis, Waukesha, Wisconsin'deki bir Noel geçit töreninde araba kullanmakla suçlanan zanlıyı 39 yaşındaki Darrell E Brooks olarak teşhis etti .

Waukesha polis şefi Dan Thompson Pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, yetkililerin Pazar günkü olayın "terörist" bir saldırı olduğuna dair hiçbir kanıtı olmadığını söyledi.

Gazetecilere verdiği demeçte, şüphelinin "kestane rengi SUV'sini barikatlardan geçerek bir kalabalığın üzerine kasıtlı olarak sürdü" dedi.

"Şüphelinin olaydan önce bir aile içi kargaşaya karıştığına dair bilgimiz var - ki bu sadece birkaç dakika önce - ve şüpheli biz iç karışıklığa gelmeden hemen önce olay yerinden ayrıldı" dedi.

Thompson, olayda ölen 52-81 yaşları arasında dört kadın ve bir erkek olmak üzere beş kurbanın adını verdi ve ikisi kritik durumda olan iki çocuk da dahil olmak üzere 48 kişinin de yaralandığını söyledi.

Polis şefi, yetkililerin zanlının tek başına hareket ettiğine inandığını, ancak olası nedenlerle ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Thompson, polisin kendisine karşı beş "kasten adam öldürme" suçlaması önereceğini de sözlerine ekledi.

Soruşturmanın herhangi bir türde yerel veya uluslararası terörizm olduğunu göstermediğini söyleyebiliriz” dedi.

Bir SUV kırmızı Pazar günü yaklaşık 04:39 pm (22:39 GMT), 32 kilometre (20 mil) Milwaukee batısındaki yaklaşık Waukesha, Noel geçit töreninde kalabalığın arasından hızlandırdı.

Yerel saatle gece yarısından kısa bir süre sonra, Waukesha Şehri Twitter'da beş kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

Waukesha Belediye Başkanı Shawn Reilly Pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, şehrin yaklaşık 60 yıldır bir Noel geçit töreni düzenlediğini söyledi.

“Dün gece o geçit töreni bir kabusa dönüştü. Dün gece birçok kişi ağır yaralandı. Dün gece olması gereken bir kutlamanın ortasında canlar gitti... Korkunç bir trajedi yaşadık. Gerçekleşmesi gereken çok fazla iyileşmemiz var, ”dedi Reilly.

Wisconsin Valisi Tony Evers, kurbanların anısına Pazartesi günü ABD ve eyalet bayraklarının yarıya indirilmesini emretti.

Evers, Pazar günü Twitter'da "Kathy ve ben bu gece Waukesha ve bu anlamsız hareketten etkilenen tüm çocuklar, aileler ve topluluk üyeleri için dua ediyoruz" dedi. "Yardım etmek için hızlı davranan ilk müdahale ekiplerine ve insanlara minnettarım ve daha fazla bilgi beklerken yerel ortaklarla iletişim halindeyiz."

Polis beş ölünün Virginia Sorenson, LeAnna Owen, Tamara Durand, Jane Kulich ve Wilhelm Hospel olduğunu belirledi.

Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki, Başkan Joe Biden'ın trajedi hakkında "düzenli güncellemeler" alacağını söyledi.

“Ekibimiz, ihtiyaç duyulan her türlü desteği ve yardımı sunmak için yerel yetkililerle yakın temas halinde. Kalbimiz aileleri ve tüm toplulukla birlikte” diye Twitter'da yazdı .

Pazartesi günü ilerleyen saatlerde Biden, yönetiminin durumu "çok yakından" izlediğini söyledi ve kurbanların ailelerine başsağlığı diledi.

Editör: TE Bilisim