Amerika Birleşik Devletleri baş sağlık görevlisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Dünya Sağlık Örgütü'nün daha yoksul ülkelerin COVID-19'un üstesinden gelmesine yardımcı olmak için küresel girişimine katılacağını ve evrensel sağlık hizmetlerine erişimi destekleyen bir dizi yeni önlemin yanı sıra, kürtaj gibi evrensel sağlık hizmetlerine erişimi destekleyen bir dizi yeni önleme destek sunacağını söyledi.

Yeni ABD Başkanı'nın Baş Tıbbi Danışmanı Dr. Anthony Fauci, DSÖ'nün Yürütme Kurulu Toplantısına hitaben yaptığı konuşmada, Bay Biden'in , ülkenin çok taraflı çabaları ilerletmek için COVAX platformunun bir parçası olabilmesi için saatler içinde bir direktif yayınlamayı amaçladığını söyledi.

Bir yıl önce, Amerika Birleşik Devletleri'nin ilk COVID-19 enfeksiyonu vakasını doğrulamasından bu yana “bugün” konuşan Dr. Fauci, küresel enfeksiyonların artık 90 milyonu aştığını kaydetti.

Virüsle savaşmak için "kahramanca" çalışan bilim insanlarına, halk sağlığı görevlilerine ve ön saflardaki sağlık çalışanlarına ve toplum sağlığı çalışanlarına saygılarını sunarken, bunun "büyümeye devam eden yıkıcı bir sayı" olduğunu söyledi.

Tıbbi karşı önlemler geliştirmişlerdi "gerçekten olağanüstü bir hızla, tepkilerini virüs hakkında daha çok bilindiği şekilde uyarlayarak," Bu tarihi beladan etkilenen milyonlarca insanı cesurca tedavi ediyorlardı "dedi. 

'Şeffaflığa bağlılık' 

Dr. Fauci, COVID-19'a yanıt vermenin ve dünya çapında "küresel sağlığı yeniden inşa etmenin ve sağlık güvenliğini ilerletmenin" "kolay olmayacağını" belirtti. 

ABD'nin “pandeminin ilk günlerini çevreleyen olaylar da dahil olmak üzere şeffaflığa bağlı olduğunu söyledi. Gelecekteki pandemik olayların nasıl önlenebileceğine dair önemli dersler öğrenmemiz ve bunlara dayanmamız zorunludur ”dedi. "Uluslararası soruşturma sağlam ve net olmalı ve değerlendirmeyi dört gözle bekliyoruz". 

Küresel sağlık kazanımları 

Dünya Sağlık Örgütü yöneticisine hitaben Dr. Fauci, ABD'nin HIV / AIDS, gıda güvenliği, sıtma ve salgın hastalıklara hazırlıklı olma durumunu belirterek "küresel sağlıkta önemli kazanımların erozyonuna karşı koymak için" diğer ülkelerle birlikte çalışma planlarını açıkladı. 

ABD'li yetkili, "Kadınların ve kızların cinsel, üreme sağlığını ve üreme haklarını hem Amerika Birleşik Devletleri'nde hem de küresel olarak desteklemek bizim politikamız olacak" dedi.   

Kürtaj veya ilgili hizmetler konusunda danışmanlık sağlayan kuruluşların finansmanını engelleyen mevcut ABD federal politikasına atıfta bulunarak, Başkan Biden'in kadın sağlığını koruma konusundaki geniş taahhüdünün bir parçası olarak "önümüzdeki günlerde iptal edeceğini" açıkladı.

Dr. Fauci, bir DSÖ üyesi olarak, "yapıcı bir şekilde ... DSÖ'nü güçlendirmek ve önemli ölçüde reform yapmak için" çalışacağını, uluslararası COVID-19 müdahalesini güçlendirmek ve bunun insanlar ve topluluklar üzerindeki etkilerini ele almak için ortak çabaya liderlik etmeye yardımcı olacağını söyledi ve her yerde sağlık sistemleri. 

ir ulus ailesi: DSÖ başkanı Tedros 

ABD'nin DSÖ'ye tamamen yeniden katılma taahhüdünü memnuniyetle karşılayan Genel Müdür Tedros Adhanom Ghebreyesus , "[WHO] Üye Devletlerinin hepsinin yaptığını bildiğim gibi bu ortaklığı sürdürmeyi dört gözle beklediğini" söyledi . 

Tedros, Dr. Fauci'ye, Başkan Biden'a, Başkan Yardımcısı Harris'e, yeni yönetime ve Amerikan halkına "siz hayat kurtarmak ve pandemiyi kontrol altına almak için birlikte çalışırken" en iyi dileklerini iletti. 

"DSÖ'nün sizi bilim, çözümler, dayanışma ve hizmetle desteklemeye devam eden bağlılığından sizi temin ederim" dedi. 

"DSÖ bir milletler ailesidir. Ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ailede kalmasından hepimiz memnunuz ”dedi Dr. Tedros. 

Mali destek 

ABD heyetinin başkanı Dr. Fauci, ülkesinin DSÖ'de görevlendirilen ABD personelinin çekilmesini durduracağını ve ABD Hükümeti personelinin doğrudan ve DSÖ İşbirliği Merkezleri aracılığıyla düzenli olarak çalışmaya devam edeceğini duyurdu. 

Ayrıca örgüte karşı olan mali yükümlülüklerini yerine getirmek niyetinde olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim