Yeşil Sol Parti, Hakkâri Belediyesi'ne atanan kayyum ve diğer hukuksuz uygulamalara karşı sert bir açıklama yaptı.

İktidar bloku, seçimlerde ve demokratik yollarla kaybettiği meşruiyetini devletin zor ve baskı araçlarıyla yeniden sağlamaya çalışıyor. Seçimlerin hemen ardından Van Belediye Eş Başkanının göreve başlatılmama girişimi, başta Hilvan olmak üzere iktidarın kaybettiği bazı yerlerdeki seçimlerin iptal edilmesi ve en son Hakkâri Belediye Eş Başkanı hakkında tamamen siyasi nedenlerle hayata geçirilen uygulama, halkın demokratik yollarla ortaya çıkan iradesine karşı bir darbe olarak nitelendiriliyor.

Yeşil Sol Parti, iktidar blokunun darbeci ve kayyımcı irade gaspında ısrar etmesinin tüm demokrasi güçlerinin demokratik direnişini zorunlu ve meşru kıldığını belirtti. Zulmün ve baskının olduğu her yerde direnişin kaçınılmaz olduğu vurgulandı. Devletin zor aygıtlarıyla, bürokrasisiyle ve kolluk gücüyle halk iradesine karşı darbe yapan iktidarın bu hukuksuz uygulamasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.

Açıklamada, tüm demokratik kamuoyu, demokrasiden, eşitlikten ve özgürlükten yana olan tüm kurum ve kuruluşlarla bireyler, iktidarın bu darbeci uygulamalarına karşı güç birliği yapmaya ve direnmeye davet edildi. Yeşil Sol Parti, iktidarın darbeci ve kayyımcı uygulamalarını tanımadıklarını ve bu yöndeki tüm demokratik eylemlerin içinde yer alacaklarını belirtti.

Yeşil Sol Parti, iktidarın sopası haline gelen yargının ve kolluk güçlerinin suç birliği yaparak siyasi rehine haline getirilen Hakkâri'nin seçilmiş meşru Belediye Başkanının derhal özgür bırakılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu yöndeki tüm demokratik eylemlerin içinde yer alacaklarını belirtti.

Son olarak, halkı hakkını demokratik yollardan elde edene kadar demokrasi için direnmeye çağıran Yeşil Sol Parti, "Darbeciler ve kayyımlar kaybedecek! Halkın iradesi kazanacak!" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak

Editör: Haber Merkezi