CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya; “Sizin keyfinize göre bir işlem olamaz. Başbakan, başbakanlık ortadan kayboldu. Onların kurduğu komisyon hala bu işi oyalamaya devam ediyor” dedi.

Türkiye KHK Platformları Birliği ise; “Darbeyle ve darbecilerle zerre ilişkisi bulunmayan insanlar, işinden atılmış, hapse atılmış ve toplumdan dışlanmıştır” dedi.

Yıldırım Kaya’nın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde;

“Yıl 2016 aylardan Temmuz ayı, 15 Temmuz. Hain darbe girişiminin başarısız olduğu gün.

Hain darbe girişimi başarısız oldu ama 20 Temmuz’da yapılan sivil darbeyle binlerce, on binlerce insan mağdur edildi.

Mağduriyetlerinin hak arama yolları tıkandı. Ama daha sonra bir Olağanüstü Hal Komisyonu kuruldu o zaman başbakanlık vardı. Başbakanlığa bağlı bir komisyon kuruldu. Ve bu komisyona insanlar müracaatlarını yaptılar. Aradan tam dört yıl geçti. Dört yıldır dosyasının kapağı açılmayan on binlerce kamu çalışanı var, on binlerce mağdur var.

OHAL Komisyonu sizin görev süreniz çoktan bitti. Daha önceleri haftada 1250 dosyaya bakıyordunuz ve bunun da ağır aksak olduğunu sizde kabul ediyordunuz. Ama şimdi ayda 1250 dosyaya bakmıyorsunuz.

Dosyasına bakmadığınız insanların çocuğu var, evi var, barkı var. Evine ekmek götürmek istiyor. Eğer suçluysa bunu öğrenmek istiyorlar, suçsuz iseler göreve iadelerini bekliyorlar.

Sizin keyfinize göre bir işlem olamaz. Başbakan, başbakanlık ortadan kayboldu. Onların kurduğu komisyon hala bu işi oyalamaya devam ediyor.

OHAL Komisyonu oyalama komisyonu olmaktan vazgeçsin” dedi.

Türkiye KHK Platformları Birliği İse Yaptığı Yazılı Açıklamada

Ülkemizde fili olarak devam eden OHAL dolayısıyla gücü elinde bulunduran iktidar, keyfi uygulamalarla 200 bin kişiyi hapse atmış, 1 milyon 400 bin kişi terör soruşturması geçirmiştir. Çıkarılan KHK’lar ve keyfi uygulamalarla devlet ve özel sektörden 450 bin kişinin işi elinden alınmıştır.

- Devlet büyükleri yapılan haksızlıklara ön ayak olmuş ve göz yummuştur. - Adalet mekanizması bozulmuş, yargı siyasetin emrine girip, keyfi ve siyasi kararlar vermiştir.  

-Bürokrasi yasal olmayan Emirleri yerine getirmiştir.

-Kolluk güçleri istihbarat toplama bahanesiyle işkence yapmıştır.

-Darbeyle ve darbecilerle zerre ilişkisi bulunmayan insanlar, işinden atılmış, hapse atılmış ve toplumdan dışlanmıştır.

- İşin gerçek yüzünü bilmeyen milyonlar, algı yönetimiyle sessiz yığınlara dönmüştür.

-Bu zulmün devam etmesindeki en büyük etkenlerden bir tanesi de, başta bu zulme uğrayanların büyük çoğunluğunun sessiz kalmasıdır.

-Suça sessiz kalmak o suça ortak olmaktır. TÜRKİYE KHKLILAR PLATFORMLARI BİRLİĞİ olarak haftada 2 gün ( pazartesi, perşembe ) yaptığımız Tweter etkinliğine Tüm KHKlı Dostlarımızın aktif katılımını bekliyoruz.

VE DİYORUZKİ

BuSuça OrtakOlma

Editör: TE Bilisim