Çevre Mühendisleri Odası, Adana Büyükşehir Belediyesi, Altın Koza A.Ş. ile ortak 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle 75.Yıl Sanat Galerisinde fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

Yaşanılan kentin doğal değerlerinin yanı sıra, kuraklık, hava kirliliği vb. ortamların anlatıldığı, “Çevre ve Kent” temalı fotoğraf sergisinde 19 fotoğraf sanatçısının toplam 64 fotoğrafı sergilendi.

Sergiye katılan 19 fotoğrafçı: Alperen Akharman, Ayhan Maraşlı, Bahar Gürkan, Derya Yılmaz, Esin Güvercin Altıokka, Fatma Gök Salt, Hanifi Koç, Hasan Dayanıklı, Hasan Taslakçı, İbrahi m Yılmaz, İlkgün Güllü Türker, İlhan Maraşlı, Mahmut Altun, Mehmet Değirmen, Mustafa Kamarı, Mustafa Şahin, Mürvet Rişvanoğlu, Nuray Yılmaz, Osman Arsal.

Serginin koordinatörlüğünü Esin Güvercin Altıokka yaptı.  Sergi 75.Yıl Sanat Galerisinde on gün süresince açık kalacak.

Çevre ve Kent konsepti çerçevesinde yapılan fotoğraf sergisine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TMMOB Bünyesinde ki odaların başkan ve yöneticileri, Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş de katılım sağladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sergi açılışında çevre kirliliğine ve iklim sorunlarına dikkat çekti. Bu süreçte gerçekleştirilen fotoğraf sergisi için emeği geçen her kese teşekkür etti.

Çevre Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Kenan Doğan sergiyle ilgili olarak açıklamasında;

“Yüzyıllardır meskenimiz olan, bize her türlü yaşam olanağı sunan, cömert, kucaklayıcı, bende varım diyene asla yok demeyen yaşam alanımız yeryüzünde çevreyi, doğayı korumak ve gelecek nesillere temiz bir yaşam alanı bırakmak birinci önceliğimiz olmalıdır.

Doğanın müthiş uyumu ve sundukları karşısında insanlık maalesef, var olduğu günden bu yana sürekli tüketmeye, tahrip etmeye meyilli bir tavrı tercih etmiştir. Yaptıklarıyla günü gelmiş ekilecek toprağını, günü gelmiş nefes alacak havasını tüketmiştir.

Kentin, çevrenin hallerini kendi bakış açılarıyla bizlere yansıtan bu fotoğraflar, çevrenin korunması konusunda farkındalık yaratıp çözümleri hayata geçirmeyi hızlandıracak diye umut ediyoruz.

Sanat ve edebiyat yaşamın tam kendisi, duygularımızın birebir ifadesidir. Ve çevreden, doğadan da bağımsız değildir. Okuyan, dinleyen, yazan, çizen ve üretenler yaşam ve doğa dostudur. Duygularımızın bizi gelecek nesillere olan sorumluluk bilinciyle kucaklaması, daha yalın bir yaşamda her türlü kaynağın, olanağın korunarak yaşamın sürdürülebilirliğinin sağlandığı günleri yaratacaktır. Sağlıklı, temiz bir yaşam ve onun için mücadele edenler hep var olsun” dedi.

Alperen Akharman
Ayhan Maraşlı
Hasan Dayanıklı
Mehmet Değirmen
Mustafa Şahin
Mürvet Rişvanoğlu
Osman Arsal
ilkgun
Editör: TE Bilisim