Adana Aile Hekimleri Derneği, Adana Tabip Odası, Genel Sağlık İş Sendikası Adana Şubesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şubesi Adana İl SAğlık Müdürlüğü önünde "‘Aile Hekimliğinde Vergi Adaleti İstiyoruz!" konulu ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ortak açıklamayı Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur gerçekleştirdi. Suntur'un ardından Doç. Dr. Ali İhsan Ökten'de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Suntur konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı,

Deprem felaketi döneminde tüm güçleri ile görevinin başında olan biz sağlık çalışanları yıllar içinde giderek daha fazla gelir kaybına uğradık. ASM çalışanlarının ücretleri parçalı hale getirilip,  yıllar önce artırılacağı müjdesi verilen temel maaşlarımız yoksulluk sınırının altında kalmış, ilave ödeme, teşvik, destek, performans gibi kalemlerle emekliliğe yansımayan güvencesiz ödeme sistemi ile çalışmaya zorlanmaktayız. Kabul etmiyoruz.

Whatsapp Image 2024 02 21 At 12.33.37 (1)

ASM çalışanlarının satın alma gücü kalmamıştır.

Aile Sağlığı Merkezleri çalışanları giderek artan enflasyon karşısında yetersiz kalan ücretlere ek olarak yılın ikinci yarısından itibaren yaklaşık %35 oranında vergi kesintisi yapılmaktadır  Bu adaletsiz ve eşitsiz oranda yapılan vergi kesintileri ASM çalışanlarının satın alma gücünü daha da düşürmektedir.

GENÇLERDE NEDENİ BİLİNMEYEN BAYILMALARA DİKKAT! GENÇLERDE NEDENİ BİLİNMEYEN BAYILMALARA DİKKAT!

Whatsapp Image 2024 02 21 At 12.39.03

Vergide Adalet istiyoruz.

Koca koca sanayi şirketlerinin vergileri silinirken, verdikleri vergilerinin üst sınırı yüzde 25 iken, bizlerden alınan yüzde 35'lere varan vergi adil midir. Vergide Adalet istiyoruz.

ASM çalışanları üzerindeki vergi yüküne karşı yeni bir mücadele hattı oluşturup yapılan vergi soygununa dur diyoruz.  Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının yıl içinde vergi kesinti oranının en fazla %15 ile sınırlanması talebiyle artık eylemde olacağız.

Bu gün ülkedeki bütün Aile Sağlığı Merkezlerinde başlayacak eylemlere  Adana’dan da start veriyoruz. Biliyoruz ki bu eylemimiz tüm çalışanların sırtındaki vergi adaletsizliğinden dolayı çığ gibi büyüyecektir,

Whatsapp Image 2024 02 21 At 12.33.45

Vergi soygununa karşı haklı olan sesimiz yükselteceğiz.

Önerdiğimiz vergi düzenlemesi gerçekleşene kadar, taleplerimizin yazılı olduğu pankart ve dövizlerle ASM çalışanları olarak her Çarşamba öğle aralarında bir araya gelerek eylemde olacağız. Bu eylemlerimiz başlangıçta sessiz, sosyal medya eylemi şeklinde olacaktır. Tüm ASM çalışanlarından ASM’leri önünde konu ile ilgili birer foto çekip sosyal medya hesaplarından paylaşarak yapılan vergi soygununa karşı haklı olan sesimiz yükselteceğiz.

Editör: Haber Merkezi