Ayten KORDU: Bilinçli Bir Politikayla Dersim’de Uyuşturucu Kullanımının ve Pazarlanmasının Önü Açılmaktadır!

Türkiye'nin uyuşturucu kullanımı ve pazarlanmasıyla mücadelesi giderek zorlaşıyor. Son verilere göre, 2023 yılında Türkiye genelinde 251 bin 103 uyuşturucu olayı yaşandı. Bu durum özellikle Dersim gibi Kürt illerinde endişe verici boyutlara ulaşmış durumda. DEM Parti Dersim Milletvekili Ayten KORDU, konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

KORDU, son 10 yılda Dersim'de kaç uyuşturucu satış suçu işlendiğini ve bu suçlarla ilgili kaç kişinin işlem yapıldığını sordu. Ayrıca kamu görevlileri arasında uyuşturucu kullanma ve satma suçuna karışanların olup olmadığını da sorguladı.

Gençlerin uyuşturucuya yönelmelerinin altında kolluk kuvvetlerinin tutumunun etkili olup olmadığı konusunu da gündeme getiren KORDU, Dersim'de uyuşturucunun giderek yaygınlaşmasının nedenlerini araştırılmasını talep etti.

Son olarak KORDU, uyuşturucu kullanımının yaşının giderek düşmesi ve gençler arasında yaygınlaşmasının önlenmesi için etkin bir mücadele programının olup olmadığını sordu.

Uyuşturucu kullanımı ve pazarlanmasıyla ilgili endişelerin arttığı bir dönemde, Ayten KORDU'nun soruları önemli bir gündem oluşturuyor.

Ayten KORDU Bu bağlamda;

CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN,  Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor CHP Kırklareli Milletvekili Fahri ÖZKAN, Kırklareli’deki Sel Felaketi İçin Adalet Arayışı Devam Ediyor
  1. Son 10 yılda Dersim’de kaç uyuşturucu satış suçu işlenmiştir? Söz konusu suç bağlamında kaç kişi hakkında işlem yapılmıştır?
  2. Son 10 yılda Dersim’de uyuşturucu kullanma, satma suçuna karışmış kamu görevlisi var mıdır? Varsa haklarında nasıl bir işlem yapılmıştır?
  3. Dersim’de uyuşturucu kullanma ve uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili son 10 yılın verileri nelerdir?
  4. Gençlerin uyuşturucuya yönelmelerinin altında yatan sebeplerin kolluk kuvvetlerinin uyuşturucu kullanımına göz yumması veya uyuşturucunun gençler arasında yaygınlaşmasına alan açması gibi nedenler olduğu iddiası doğru mudur?
  5. Dersim’de uyuşturucunun giderek yaygınlaşmasının nedenleri hakkında bir çalışma var mı?
  6. Dersim’de uyuşturucunun giderek yaygınlaşmasına karşı ve artan uyuşturucu kullanımının önlenmesine dair etkin bir mücadele programınız var mı?
  7. Son yıllardaki uyuşturucu kullanma yaşının 12-13’a düşmesi göz önünde alındığında, kolluk güçlerinin okul ve okul çevreleri ile birlikte gençlerin sosyal alanlarında gerekli önlem almasına ilişkin bir programınız var mı? Varsa, böyle bir programa rağmen gençler arasında uyuşturucu kullanılmasının giderek yaygınlaşmasının nedenleri nedir?

Editör: Haber Merkezi