Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak Meteoroloji'den 14 il için uyarı: Kuvvetli sağanak etkili olacak

CHP'li Aylin Yaman: Yaşlının Bakımı Sağlık Bakanlığı Gözetiminde Olmalıdır

TBMM Genel Kurulu'nda Sosyal Hizmetler Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerine konuşan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, yaşlıların bakımının sağlık bakanlığı gözetiminde olması gerektiğini vurguladı.

Yaman, dünya nüfusunun uzayan ömür ve düşen doğurganlık sonucu yaşlı nüfusun payının arttığına dikkat çekerek, Türkiye'de de yaşlı nüfusun sayısal olarak arttığını belirtti. Son yirmi yılda 65 yaş üstü nüfusun sayısının iki katına çıktığını ifade eden Yaman, bu durumun yaşlıların bakımı için önemli bir konu olduğunu vurguladı.

Yaman, yaşlıların ev ortamında hijyenik ve şefkatli koşullarda bakılmasının temel istekleri olduğunu ancak günümüz koşullarında bakım ekonomisinin aileyi desteklemediğini ve bakım veren aile bireylerinin finansmanı karşılayamadığını dile getirdi. Yaşlı bağımlılık oranının yükseldiğine ve bu durumun aileler için endişe verici olduğuna işaret eden Yaman, yaşlıların bakımının sağlık profesyonelleriyle sağlanması gerektiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaşlı bakımına bakışının daha çok tesis ve fiziksel güvenlik üzerine olduğunu ifade eden Yaman, yaşlıların sağlık koşulları üzerine odaklanılması gerektiğini savundu. Bu nedenle, huzurevleri ve bakım merkezlerinin Sağlık Bakanlığına devredilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Yaşlıların sağlık koşullarının önemli olduğunu ve bunun Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık profesyonelleriyle takip edilmesi gerektiğini belirten Yaman, bu durumun yaşlıların onurlu bir yaşam sürmeleri için hayati önem taşıdığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi