KESK Eş Başkanı Ahmet Karagöz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ta yaşanan gözaltıları ve tutuklamaları sert bir dille eleştirdi.

Karagöz, 31 Mart seçimlerinin ardından AKP'nin 22 yıl aradan sonra ilk kez ikinci parti konumuna düşmesinin, halkın ve emekçilerin vetosunu gösterdiğini belirtti. Ancak iktidarın, muhalefete karşı intikamcı bir tavır alarak fiili OHAL uygulamalarına yönelmesinin endişe verici olduğunu vurguladı.

İstanbul 1 Mayıs'ına ilişkin olarak emekçilerin Taksim'de kutlanması yönündeki kararı hatırlatan Karagöz, bu kararın hukuken ve anayasal olarak haklılığını kanıtladığını ifade etti. Ancak iktidarın, bu haklı talebi yok sayarak cadı avına dönüşen bir süreç başlattığını belirtti. Taksim'e yürümek isteyen emekçilere karşı gösterilen baskıyı ve hak ihlallerini kınadı.

Adana Tabip Odası Tavla Turnuvası düzenledi Adana Tabip Odası Tavla Turnuvası düzenledi

Karagöz, 1 Mayıs'ta yaşanan gözaltılar ve tutuklamaların, iktidarın demokratik hakları gasp etme çabalarının somut bir göstergesi olduğunu dile getirdi. Hukuku yok sayarak suç işleyen iktidarın, emekçileri sindirmeye çalıştığını ifade etti.

Son olarak, emekçilerin tüm bu baskılara karşı birlikte mücadele etmeye ve seslerini yükseltmeye devam edeceğini belirten Karagöz, gözaltı ve tutuklamaların derhal son bulması, tutuklananların serbest bırakılması için mücadele edeceklerini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi