Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin insan hakları savunucusu Artak Beglaryan, 11 Ekim Pazar günü kendisine göre Azerbaycan silahlı kuvvetleri tarafından Karabağ'daki sivil nüfusa karşı kullanılan bir drone, bomba ve füzelerin brifing fragmanlarını sundu.

Beglaryan, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, mermiler, füzeler, bombalar da dahil olmak üzere sivillere karşı yaygın olarak misket silahları kullanıyor." Dedi. 

Brifingde Ombudsman, 300 milimetrelik bir İsrail roketinin parçalarını gösterdi; kendisine göre, Stepanakert'in merkezine, bir insansız hava aracının parçaları, bir yüksek patlayıcı bomba ve yine İsrail üretimi olan bir parça mermi.

Beglaryan, sivil halka karşı "Kasırga", Türk ve İsrail insansız hava araçlarının kullanıldığını söyledi.

Ombudsman, "Bütün bunlar, Azerbaycan'ın yasaklanmış alanlarda yasaklanmış silahlar kullandığını, yasaklanmış yöntemlerle kullandığını kanıtlıyor. Sonuç olarak çok sayıda ölü ve yaralı var." Dedi. 

Stepanakert ve diğer yerleşim yerlerindeki çatışmaların bir sonucu olarak, başta çocuklar olmak üzere sivilleri uzun yıllar tehdit edecek binlerce patlamamış mühimmat bulunduğunu söyledi. 

Ombudsman, "1995 yılında altı yaşındayken, bir mayın patlamasından acı çektim ve görme yeteneğimi kaybettim" dedi.

Editör: TE Bilisim