21 Eylül ‘Dünya Barış Günü’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen seminerde Türk Kadınlar Konseyi Derneği Adana Şubesi ve Akdeniz Bölgesi Başkanı Av. Meryem TÜRKTEKİN ‘Barışın Önemi’ni, TKKD Eğitim Komisyonu Başkan Yardımcısı Seher ERGİN ‘Barışın Kraliçesi Puduhepa’yı anlattı.

WhatsApp Image 2022-09-25 at 11.55.58

TKKD Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu Başkan Yardımcıları Av. Derya Akdağ Polat ile Av. Mehtap Ulutaş’ın da katıldığı seminerde; TKKD tarafından öğrencilere önce dünyanın yazılı ilk barış sözleşmesi olan ‘KADEŞ Antlaşması’nı yapan, güçlü Anadolu kadını Kraliçe Puduhepa tanıtıldı. Ardından barışın önemi, temel ilkesi, bu uğurda neler yapılabileceği, nasıl barışçıl bir insan olunabileceği gibi hususlar anlatıldı.

WhatsApp Image 2022-09-25 at 10.11.21

Ayrıca barışın Puduhepa sayesinde 33 asır önce Adana’dan dünyaya doğduğu vurgusu yapıldı, günümüzde bu toprakların şiddetle anılmasının ise üzüntü verici olduğu belirtilerek TKKD’nin kadına yönelik şiddetle birçok açıdan mücadele ettiği, bu konuda yaşlı genç herkesin duyarlı olması gerektiğine dikkat çekildi.

Barışın insanlığın varoluşundan bu yana, uğrunda en çok çaba ve emek sarfedilen en büyük olgu olduğu ve insanlığın en temel gereksinimi olduğu vurgulanarak öğrencilerde şiddetsiz ve barış dolu bir dünya için farkındalık ve motivasyon oluşturuldu.

Seminer, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve okul idarecileri tarafından da büyük beğeni aldı. Seminer sonrasında, Amerikan Kültür Kolejleri ile Türk Kadınlar Konseyi Derneği arasında şiddet mağduru kadınların başarılı çocuklarının eğitimine destek olmak amacıyla ‘İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Söz konusu protokol ile, Amerikan Kültür Kolejleri her yıl şiddet mağduru bir kadınının çocuklarını dört yıl boyunca ücretsiz olarak okutmayı üstlendi. TKKD ise, yılda iki kez Amerikan Kültür Kolejleri’nde şiddet, barış, eşitlik gibi evrensel konularda seminer vermeyi üstlendi.

WhatsApp Image 2022-09-25 at 10.11.22

TKKD Başkanı Av. Meryem TÜRKTEKİN “Ülkemizin ve halkımızın geleceği adına yapılabilecek en güzel şey şüphesiz eğitime katkı sunmaktır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Eğitimde kaybedilecek tek bir fert yoktur.’ diyerek Türk Amerikan Kolejleri Kurucusu Ömür ÖZTÜRK’e şiddetle ilgili toplumsal duyarlılığından ve eğitime katkısından dolayı teşekkür etti.

Editör: Güven BOĞA