CHP’li Bakırlıoğlu: “Kalemoğlu Hem Susuz Hem Nefessiz Kalacak”

Manisa Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Gördes ilçesi Kalemoğlu Köyü'nde nikel madenine karşı verilen mücadeleye destek verdi. Bakırlıoğlu, köylülerle bir araya gelerek "Ormanlar palet sanayisi için adeta doğranıyor. Elimizde kalan son ormana da maden şirketleri göz dikti. Onlara asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Köylülerle birlikte toplanan Bakırlıoğlu, bölgede 2007 yılından beri devam eden nikel madenciliğine dikkat çekerek, her gün 50 tanker dolusu sülfürik asidin işletmeye geldiğini belirtti. Bu durumun çevreye ve köy sakinlerinin yaşamına zarar verdiğini vurgulayan Bakırlıoğlu, özellikle içme suyu kaynaklarının etkilendiğini dile getirdi.

CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi

Kalemoğlu 1

Köylülerin durumunu isyanla karşılayan Bakırlıoğlu, madenin genişletilmesiyle birlikte 7 köyün etkileneceğini, ormanlık alanın yok olma riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Köylülerin direnişine destek vermek amacıyla toplandıklarını belirten Bakırlıoğlu, ormanların kıyımına dur demek için mücadele ettiklerini söyledi.

Eylemde konuşan köylüler, doğanın korunması için mücadele ettiklerini ve madencilerin köylerinden gitmesini istediklerini dile getirdiler. Paraya değil, doğaya ihtiyaçları olduğunu vurgulayan köylüler, "Kocamurt'u vermeyeceğiz, ormanda talana hayır" pankartları açarak taleplerini dile getirdiler.

Kalemoğlu 2

Editör: Haber Merkezi