Kılıçdaroğlu Gönüllüleri, Adana ve ilçe koordinatörlüklerindeki 500'ü aşkın aktif gönüllünün yanı sıra, onları her yerde destekleyen binlerce kişi ile birlikte yürüttükleri saha çalışmalarını her gün bir öncekinin ilerisine taşıyarak 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun projelerini halka anlatmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı döneminde güçlendirilmiş demokrasinin tesis edilerek Cumhuriyetin birinci sınıf demokrasiyle taçlandırılacağını vurgulayan gönüllüler, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunları ve çözüm önerilerini halka anlatıyorlar.

Hayatında hiçbir maddiyat ve makam beklentisi olmayan; her yaştan ve meslekten Türkiye genelindeki 30 bin insanın bir araya gelerek oluşturduğu, “Kılıçdaroğlu Gönüllüleri” platformunun önemli bir parçası olan Adana Gönüllüleri, Türkiye’nin hemen her yerinde olduğu gibi Adana’daki çalışmalarında da halkla bire bir iletişim kuruyor.

5-33

Çarşıda, pazarda vatandaşların dertlerini dinleyerek onlarla sıcak ilişkiler kuran Gönüllüler, Kılıçdaroğlu’nun çözüm vaatlerini içeren seçim broşürlerindeki vaat ve söylemlerini anlatırken, saray şatafatı ve israfının nasıl önleneceğini, özgürlük ve demokrasi alanında yapılacak düzenlemelerle de korku imparatorluğunun nasıl sona erdirileceğini anlaşılır bir dille tüm seçmenlere aktarmayı başarıyor.

Kılıçdaroğlu Gönüllüleri platformunun vatandaşlarla diyaloglarında öne çıkardıkları seçim vaatleri söylemlerinde öne çıkan bazı vaatler ise şöyle sıralanıyor:

• İnsan Hakları, Eşitlik ve Özgürlükler Kurumunu” hayata geçirerek, ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi birinci sınıf demokrasiyle taçlandıracağız.

• Saray’daki şatafata son vererek yolsuzlukların üzerine kararlılıkla gideceğiz.

• Cumhurbaşkanlığı’nı Çankaya Köşküne taşıyacağız. Cumhurbaşkanlığının kullanımındaki diğer sarayları, kamunun kullanımına açacağız. Cumhurbaşkanlığının kullanımındaki uçak sayısını azaltacağız.

• Kamuda araç saltanatına son vereceğiz. Makam araçlarını Bakan ve Müsteşarla sınırlayacağız. Çakarlı araç kullanımını sadece ambulans ve güvenlik araçlarıyla sınırlayacağız.

• Kanal İstanbul gibi rant ve israf projelerini çöpe atacağız.

• Devlet şeffaf olacak, vatandaşına hesap verecek; Millet devleti denetleyecek.

• Gençlerin örgütlenmesinin ve eleştirilerinin önündeki engelleri ve baskıları ortadan kaldıracağız.

• Sansür yasasını yürürlükten kaldıracağız. Gençler iktidarı özgürce eleştirebilecek ve biz de bu eleştirilerden dersler çıkaracağız.

• İstanbul Sözleşmesi’ni ilk bir haftada yürürlüğe koyacağız.

• Eğitim sistemini baştan aşağı değiştireceğiz. Uzman görüşlerini, öğretmen ve öğrencilerin fikirlerini dikkate alarak bilimsel ve parasız bir eğitim sistemi kuracağız.

• Beyin göçünü tersine çevireceğiz: Bu sorunu kapsamlı bir şekilde ele alarak gençlerin kalmak isteyecekleri bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. Gençlerin nitelikli ve erişilebilir bir eğitim, evrensel standartlarda özgürlükler ve güvenceli istihdam sorunlarını çözeceğiz.

• YÖK’ü kaldıracağız. Üniversitelerin mali, idari ve bilimsel özerkliğini sağlayacağız; rektörlük seçimlerini getireceğiz.

3 (1)-19

1 (1)-40

4 (1)-17

Editör: Haber Merkezi