Daha önce koronavirüs geçirdiysem, tekrar alabilir miyim?

Mümkün, ancak bu tür durumlar ender görülüyor. Vücutları virüse karşı güçlü bir savunma geliştiren insanların en az birkaç ay ve belki daha uzun süre tekrar pozitif test etme olasılığının düşük olduğuna dair kanıtlar artıyor.

Vücudumuz genellikle daha önce karşılaştıkları böcekleri tanımak ve onlarla savaşmak konusunda daha iyi olduğundan, enfeksiyondan sonra bir virüse karşı bir miktar bağışıklık geliştirmek alışılmadık bir durum değildir. Ve bu, koronavirüs için de geçerli gibi görünüyor, ancak bilim adamları hala herhangi bir korumanın ne kadar süreceğini anlamaya çalışıyorlar.

Bazı yeniden enfeksiyonlar doğrulandı, ancak iki yeni çalışma bunun çok sıra dışı olduğunu gösteriyor.

Bir vakada, Birleşik Krallık'ta daha önce enfekte olmuş 1.265 sağlık çalışanından sadece ikisi, sonraki altı ay içinde koronavirüs için tekrar pozitif test yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan başka bir insan çalışmasında, önümüzdeki birkaç ay içinde enfekte olanların yalnızca% 0,3'ü virüs için pozitif test etti - yaklaşık İngiltere çalışması kadar pozitif.

Bulgular, piyasaya sürülen COVID-19 aşıları için iyiye işaret ediyor ve bu da çalışmaların koruyucu bulduğu türden bağışıklık tepkilerini tetikliyor.

Editör: TE Bilisim