DEM Parti Adana İl Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, Kobani Kumpas Davası'na ilişkin önemli bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Adana İnönü Parkı'nda kitlesel olarak yapılan açıklamada Aydemir'in vurguladığı noktalar şu şekilde:

Aydemir, Kobani Kumpas Davası'nın, DEM Parti'nin demokratik faaliyetlerini bastırmak, parti politikalarını ve çalışmalarını kriminalize etmek ve siyasi faaliyet yürüten üyelerini rehin alarak güçsüzleştirmek amacıyla iktidar tarafından kumpas olarak açıldığını belirtti. Hiçbir hukuki dayanağı olmayan bu davanın, ulusal ve uluslararası hukuku askıya aldığını ifade etti.

Whatsapp Image 2024 05 15 At 17.55.12 (2)

CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır." CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır."

16 Mayıs 2024 tarihinde Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü'nde görülecek olan karar duruşmasına dikkat çeken Aydemir, "Kumpaslara Karşı Demokratik Siyaseti Savunuyoruz" şiarıyla tüm demokratik kitleleri bu davaya sahip çıkmaya çağırdı.

Ayrıca, bölgedeki krizlerin derinleştiği, çatışmaların ve savaşların yaygınlaştığı günlerde Kürt sorununun demokratik çözümü için mücadelelerinin devam edeceğini belirten Aydemir, Kürt halkının eşitlik ve özgürlük taleplerini savunacaklarını vurguladı. AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, cezaevlerindeki binlerce tutsağın haksız yere tutulması gibi konularda demokrasi güçlerini bir araya gelmeye çağırdı.

Son olarak, Van seçim sonuçlarını kumpas gerekçeleriyle yok sayanlara karşı demokrasi güçlerini birleşmeye ve mücadeleyi büyütmeye çağıran Aydemir, DEM Parti Adana İl Örgütü olarak mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

Whatsapp Image 2024 05 15 At 17.55.12 (1)

Whatsapp Image 2024 05 15 At 17.55.11

Whatsapp Image 2024 05 15 At 17.55.12

Editör: Haber Merkezi