Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, dün (16 Mayıs) gerçekleşen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Kobanî Davası kararlarını değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte Doğan'ın konuşmasından satır başları:

"Kobanî Davası’nda verilen mahkumiyet kararları, hukuken hiçbir karşılığa sahip değil. Zaten daha önce de söylediğimiz gibi, hukuk işletilmiyordu ve her seferinde bunu ifade ettik. Bu insanların başka bir hesaplaşma amacıyla hapsedildiğini belirttik. Nitekim, talimatla işletilen özel yetkili mahkemeler bile bu gerçeği örtbas edecek bir karar veremedi.

CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar CHP'li Bulut'dan SGK borçları açıklaması: Bunlar AK Parti'den kalan borçlar

Kumpas nasıl kuruldu? 6-8 Ekim olayları bahane edildi. Oysa o dönemde çözüm süreci için bir umut vardı. Kobanî, IŞİD'in kuşatması altındaydı ve buna karşı dayanışma çağrısı yapıldı.

Ancak bu çağrıya rağmen, yaşanan olayların tarihlerinin dahi uyuşmadığı bir zaman diliminde, her şeyin sorumlusu olarak HDP gösterildi. Üstelik, ölen onlarca kişinin HDP'li olduğu iddiasına rağmen, Meclis'te bu konuda bir araştırma komisyonu kurulması talebine rağmen, bugün ortaya çıkan Türkiye tablosu, 'Bu siyasetçiler bu insanları öldürdü, onlar katil' denilerek oluşturuldu.

Ancak bakın, mahkeme buralardan beraat veriyor. Bu talimatla çalışan, özel yetkili mahkemeler bile bu bağlantıyı kuramıyor, bunu delil olarak kullanamıyorlar.

Editör: Haber Merkezi