CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi CHP'nin TUİK için Suç Duyurusunda "Soruşturma Yapılmasına Yer Olmadığına" Karar Verildi

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yaptığı konuşmada çiftçilerin ve üreticilerin yaşadığı mağduriyetlere değindi.

Avşar, Tarım Ürünleri Ofisi'nin (TMO) maliyet artışlarını dikkate alarak bir an önce emeğe değecek bir hububat alım fiyatı belirlemesi ve geçen sene yaşanan mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri alması gerektiğini ifade etti.

Hububat alım fiyatlarının hasattan sonra açıklanmasının çiftçileri mağdur ettiğini vurgulayan Avşar, "Ülkemizde hasattan sonra yapılan fiyat açıklaması çiftçimizi hem mağdur ediyor hem de serbest piyasada tüccara ürününü düşük fiyata satmak zorunda bırakıyor." dedi.

TMO'nun hububat alım fiyatını belirlerken, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından açıklanan üretim maliyetlerini dikkate alması gerektiğini belirten Avşar, geçen yıl yaşanan mağduriyetleri hatırlattı ve bu yılki maliyet artışlarını göz önünde bulundurarak üreticilerin emeğine değecek bir fiyat belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Avşar, çiftçilerin randevu alamama ve kotalı alımlar gibi konularda mağdur edilmemesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayarak, çiftçilere daima destek olacaklarını ve emeklerinin karşılığını almaları için mücadele edeceklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi