Milletvekili Perihan Koca: Engelli Yurttaşların Sorunları Klişelerle Geçiştiriliyor

CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır." CHP'li Aliye Coşar "Fırsat eşitsizliğinin yarattığı sonuç kadınlardaki yoksulluk oranını artırmaktadır."

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 81. birleşimi başladı. Genel kurulun açılışında söz alan Mersin Milletvekili Perihan Koca, 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla engelli yurttaşların karşılaştığı sorunlara dikkat çekti.

Koca, "Sevgi Engelleri Aşar" gibi klişe ifadelerin engelli yurttaşların gerçek sorunlarını örtbas etmekten öteye gitmediğini belirterek, engelli yurttaşların yardım veya lütuf değil hak talep ettiklerini vurguladı. Engellilerin eğitimden sağlığa, istihdamdan emeklilik politikalarına kadar temel yurttaşlık hakları çerçevesinde insanca ve güvenceli bir yaşam sürebilmeleri için çözüm politikalarına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Milletvekili Koca, meclisin bu konuda görevini yerine getirerek engelli yurttaşların yaşam standartlarını iyileştirecek politikalar geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi