Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Türkiye'de bulunan yabancı okullar ile ilgili çarpıcı bir bilgi paylaştı. Özellikle İstanbul'daki okullara dikkat çeken Aksoy, ülkelerin büyükelçiliklerine bağlı olan yabancı okulların Kanal İstanbul hattı üzerinde olduğunu ifade etti.

Flash TV'de Fatih Ertürk'ün sunduğu Başkentte Gündem programına konuk olan Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, göç politikaları üzerine yaptığı çalışmaları sonrası çok dikkat çekici bir bilgiyi daha paylaştı. Daha önce sığınmacı politikası kapsamında Lübnan'ı ziyaret ederek buradaki sığınmacı sorununu yerinde inceleyen Aksoy, Lübnan'ın sığınmacıları geri göndermeye yönelik uygulamalarının Türkiye'de de uygulanabileceğini vurgulamıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasını değerlendiren Aksoy, İBB'nin yeniden AKP'ye geçmesi durumunda Kanal İstanbul'un tekrar gündeme geleceğini belirtti.

Kanal İstanbul'un hayata geçmesi ile çok büyük zararların ortaya çıkacağını vurgulayan Aksoy İstanbul'daki yabancı okullar ile ilgili de bir noktaya dikkat çekti.

"MEB'E BAĞLI OLMAYAN YABANCI OKULLARIN YERLEŞKELERİ KANAL İSTANBUL HATTINDA"

İstanbul'da Orta Doğu ülkelerinden gelen yabancıların, büyükelçiliklere bağlı okullarının dokümanlarını çıkarttığını ve haritadaki yerlerinin çok manidar olduğu belirten Aksoy şunları dile getirdi,

"İstanbul için bir çalışma yaptım. Milli Eğitim Bakanlığı'na değil de direk ülkelerin büyükelçiliklerine bağlı yabancı okulların dökümlerini çıkartı harita üzerindeki konumlarını belirledim. Çok ilginç bir tablo çıktı. Tamamen Kanal İstanbul hattı üzerinde duruyor okulların yerleşim yerleri. Bu çok ilginç ama asla tesadüf değil.

Dolayısı ile AK Parti tekrar İBB'yi alırsa bütçesel olarak inanılmaz orantısız bir güce sahip olacak. Bunun yanı sıra Kanal İstanbul projesinin gerçekleşmesi için tekrar girişimler başlatacak. Yani Türkiye her yönü ile çok büyük zarar görecek"

Editör: Haber Merkezi