VADO HONDO, Guatemala - Guatemala polisi ve askerleri Pazar günü erken saatlerde barikatları aşmaya çalışan bir grup Honduraslı göçmene karşı göz yaşartıcı gaz fırlattı, cop ve kalkan kullandı.

Yaklaşık 2.000 kişilik bir göçmen grubu, önceki gece barikattan kısa bir süre önce durmuştu. Barikat, Vado Hondo olarak bilinen bir alanda Chiquimula'ya giden iki şeritli otoyolda bir dar noktaya stratejik olarak yerleştirildi. Çevresinde yüksek bir dağ ve göçmenlere birkaç seçenek bırakan bir duvar var.

Yaklaşık 100 göçmen, Pazar günü sabah 7:30 sularında yetkililerden geçmeye çalıştı. Güvenlik güçleri onları dövdü ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Hiçbiri geçemedi ve kalan büyük birlik yakın dövüş sırasında mesafesini korudu.

Guatemalalı askerler ve polis, Cumartesi gecesi ABD sınırına ulaşmak için ülkeye giriş yaptıkları yerden çok da uzak olmayan bir noktada 9.000 Honduraslı göçmenden oluşan bir karavanın bir kısmını engellemişti.

Askerler ve çevik kuvvet polisi otoyol boyunca saflar oluşturdu.

Guatemala'nın göçmenlik bürosu, cumartesi gecesi askerlerin yüzlerce kişiyi tutmasına rağmen, askerlerle boğuşan, hatlarını itip koşan birkaç yüz erkeğin gösterildiği bir video dağıttı.

Editör: TE Bilisim