Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş, KESK Amed Şubeler Platformu’nun "KHK’ler Gidecek Biz Kalacağız" buluşmalarının 100. hafta basın açıklamasına katıldı. Güneş, açıklamada, "İhraç edilen arkadaşlarımızın sonuncusu görevine iade edilene kadar mücadelemizi ve dayanışmamızı büyüterek sürdüreceğiz. Kazanan KESK’li ihraçlar olacak." dedi. 100 haftadır ihraç edilenlerin işe iadesi için mücadele ediyorlar.

G O Dq U Q X0 A A Ag R

KESK Amed Şubeler Platformu, eylemlerinin 100’üncü haftasında, KHK ile ihraç edilen arkadaşlarının işe iade edilene kadar taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini belirtti. Platform, KHK ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemleri 100’üncü haftasında da sürdürdü. Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesindeki Roboski Parkı’nda yapılan açıklamada "KHK’ler Gidecek Biz Kalacağız" pankartı açıldı ve "KHK’li İhraçlar Onurumuzdur", "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek" ve "KHK’ler Gidecek Biz Kalacağız" sloganları atıldı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 2 No’lu Şube Sekreteri Özgür Günger Pekgül, "Tek adam rejimi, halkı açlığa, yoksulluğa ve hukuksuzluğa mahkûm ederken, OHAL Komisyonu keyfi kararlar vererek hukuki cinayetler işlemiştir." dedi.

Pekgül, OHAL döneminde KESK’e bağlı sendikalardan ihraç edilenlerin %25.3’ünün kadın emekçiler olduğunu vurgulayarak, "Ekonomik özgürlükleri ellerinden alınan kadınlar daha fazla eş, aile ve toplumsal baskıya maruz kaldı. Bu süreçte yüzlerce kadın erkek şiddetiyle katledildi. Kadın ve çocukların yaşam haklarını koruyan uluslararası sözleşmeler tek kişinin isteğiyle feshedildi; kadınları ve çocukları koruyan yasalara yönelik gerici saldırılar başlatıldı. AKP-MHP iktidarının kadınlara biçtiği geleneksel roller OHAL KHK’leri ile hayata geçirilmeye çalışıldı." ifadelerini kullandı.

G O Dq U Q Xg A Ejw Ta

Pekgül, "OHAL Komisyonu’nun keyfi kararları, şimdi de yargı eliyle devam ediyor. AKP-MHP iktidarının yargıya baskısı, KHK hukuksuzluğunun devam etmesine neden oluyor." dedi.

KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor KESK; İktidar AYM ve Danıştay Kararlarına Rağmen Yüzde Bir Barajı Hukuksuzluğunda Diretiyor

Eğitim Sen Genel Sekreteri Zülküf Güneş, dönemin Adalet Bakanı’nın "Bu insanlar suçlu olduğu için değil idari tasarruf için ihraç edildi" sözlerine dikkat çekerek, ihraç sürecinde birçok ihlalin yaşandığını belirtti. Güneş, "Bu hukuksuzluk tarihe kara bir leke olarak yazılacak. Bu süreci Haziran ayında Avrupa Konseyi ve Birleşmiş Milletler’e taşıyacağız." dedi.

DEM Parti milletvekili Adalet Kaya ise, kendisinin de ihraç edilen emekçiler arasında olduğunu belirterek, "20 Temmuz’dan bu yana ülke bir karanlık içinde yaşıyor. İhraçlar ardından toplum niteliksiz eğitim ve sağlık hizmetine maruz bırakıldı. Bu süreçle yeni bir rejim inşasına yol açıldı. 9’uncu yargı paketinde yer alan ‘etki ajanlığı’ bu politikaların devamıdır. Biz 7 yıldır tecrit altındayız. Bu ülkenin hukuka ve insan haklarına dönmesi için tecrit kaldırılmalı." dedi.

100’üncü hafta eylemi serbest kürsü ile sona erdi.

G O Dq U V Xo A E Gc2L

Editör: Haber Merkezi